Lainaa 18-vuotiaalle

3503 0
Lainaa 18-vuotiaalle
(Last Updated On: 11.4.2024)

Hae lainaa 18-vuotiaalle heti netistä. Jos olet juuri täysi-ikäistynyt 18-vuotias nuori, voi lainalle olla tarvetta monestakin syystä. Olemmekin listanneet tänne lainapaikat, joista voit hakea lainaa 18v täyttäneelle. Valitse lainapalvelu alapuolelta ja täytä hakemus.

Mistä pikavippiä 18v nuorelle?

Pikalainaa 18-vuotiaalle myöntää useat lainapalvelut

Nuoruudessa ja aikuisuuden alussa on monia haasteita eikä siis ihme, jos lainaa 18-vuotiaalle tarvitaan. Ne voivat olla henkilökohtaisia ja henkisiä, mutta myös käytännön asioihin liittyviä järjestelykysymyksiä. Kotoa pois muuttaminen, asteittainen itsenäistyminen on yksi tärkeimmistä vaiheista lähes kenen tahansa elämässä.

Myös henkilökohtaisimpiin haasteisiin voi löytää paljon apua eri lähteisiin ja osapuoliin turvautumalla, mutta tässä artikkelissa keskitymme oman taloustilanteen ongelma- tai poikkeustilanteiden ratkaisemiseen. Tarkastelemme erityisesti nykyaikaisten pikavippien hyödyntämistä juuri 18 vuotta täyttäneen nuoren aikuisen näkökulmasta. Valmistaudu siis painamaan muistiin parhaat vinkit fiksuun toimintaanäkillisten menojen yllättäessä.

Lainaa 18-vuotiaalle nuorelle netistä

Tuloja ei monesti nuorena ole ainakaan liiaksi muodostunut tai säästöjä myöskään kertynyt. Menoja sen sijaan tuntuu ilmaantuvan joka suunnasta, sekä suunnitellusti että täysin odottamatta ja nyt tarvitaan lainaa 18-vuotiaalle. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää tiedostaa jo hyvissä ajoin, mitä erilaisia vaihtoehtoja nuorella rahareikien yllättäessä tai liian suuriksi kasvaessa on.

Jos oletetaan, että rahatilanne on äkillisesti ja peruuttamattomasti huonontunut, ja menoihin on löydettävä rahaa pikaisesti, ovat nämä vaihtoehdot suhteellisen vähäiset. Työllä tai säästämisellä ei kiiretilanteissa ole helppoa asiaa paikata, joten lainaaminen jää vaihtoehdoista realistisimpana päällimmäiseksi.

Jos lainaaminen ystäviltä, vanhemmilta tai muulta lähipiiriltä ei ole kohdallasi varteenotettava vaihtoehto, on syytä ryhtyä vertailemaan pankkeja ja lainayhtiöitä. Pankkien kulutusluotot ja -lainat monesti vaativat säännöllisiä tuloja tai jopa vakuuksia ja takaajia, joten ne voivat äkillisesti yllättäneissä tai muuten haasteellisissa tilanteissa olla erittäin hankalia vaihtoehtoja. Eivätkä pankit kovin mieluusti myönnä lainaa 18-vuotiaalle.

Nimenomaan kulutusluottoihin erikoistuneet yritykset sen sijaan tarjoavat nykyään monenlaisia lainatuotteita, joiden avulla yksityishenkilön henkilökohtainen talous on mahdollista palauttaa tasapainoon ja välttämättömät kulut katettua nopeasti ja vaivattomasti. Pikalaina ja pikavippi ovat sanoja, jotka varmasti lähes jokainen suomalainen on tähän päivään mennessä jostakin kuullut. Ne ovat käytännössä vain arkikielen käsitteitä kulutusluotto-sanan rinnalla, jotka tarkoittavat kuitenkin täsmälleen samaa asiaa.

Pikalainojen etsiminen 18-vuotiaana

Pikaisella verkkohaulla on mahdollista löytää monia vaihtoehtoja, ehdotuksia ja vastauksia mihin tahansa kysymykseen, tiedonjanoon tai ongelmaan – kuten siihen mistä saa lainaa 18v nuori tai opiskelija. Pikavippien kohdallakin tämä pitää paikkansa, sillä esimerkiksi hakulause ”pikavippi 18v” tuottaa lukemattomia hakutuloksia, joista jokainen varmasti löytää tarvitsemansa pitkällisen vippivertailun jälkeen.

Tämä perinteinen tiedonhaun ja vertailun prosessi on kuitenkin kömpelö, hidas ja vaivalloinen verrattuna kaikkein nykyaikaisimpaan lähestymistapaan, jossa hyödynnetään jo valmiiksi juuri eri lainantarjoajien vertailuun keskittyneitä verkkolähteitä ja -sivustoja.

Lainavertailu 18-vuotiaalle

Vertailupalveluita etsiessään kannattaa pitää mielessä, että todellisuudessa kaikki vertailusivustot eivät ole yhdenveroisia, vaan toiset saattavat keskittyä vain tietyn tai tiettyjen toimijoiden tuotteisiin ja jättää näin ollen joitakin vaihtoehtoja vertailusta kokonaan pois.

Tästä seuraa puolueetonta ja todellisuutta vääristelevää sisältöä, jonka perusteella saatuihin tietoihin ei voi suositella ketään tekemään talouteensa liittyviä valintoja. Ehkä kohdallesi todella sattuukin hyvä tarjous näidenkin sivustojen kautta ja olet tyytyväinen. Huolellisuus ja varovaisuus kuitenkin yleensä palkitaan markkinoiden aidosti houkuttelevimmilla kokonaisuuksilla ja parhaalla palvelulla. Mielenrauhaa ei voi rahassa mitata, joten kannathan oman vastuusi lainatuotteita vertaillessasi ja tietoa hankkiessasi.

Pikalainojen vertailu

Jos lainojen vertailuun pitäisi valita yksi ainoa mittari, se olisi ehdottomasti todellinen vuosikorko. Korkoja ja avausmaksuja lainoihin joka tapauksessa aina liittyy (erityistarjoukset vaikkapa ensilainojen kohdalla pois lukien) ja ne kannattaa tarkistaa huolellisesti, jotta kokonaiskustannukset loppusummineen ovat tiedossasi ennen kuin lainaa päätät edes hakea. Todellinen vuosikorko on näistä eri luvuista se oleellisin, sillä se ottaa huomioon kaikki lainan nostamiseen, siirtämiseen, hoitamiseen ja takaisinmaksuun sekä korkoihin liittyvät kustannukset.

Keskity siis itsellesi joka tapauksessa soveltumattomat vaihtoehdot pois perattuasi nimenomaan todellisen vuosikoron vertailuun eri tarjoajien välillä. Näin varmistat, että päädyt valitsemaan itsellesi sen kaikista parhaan tarjouksen ja lainasi todelliset kustannukset pysyvät minimissä. Ensilainaajan on myös mahdollista saada pikavippi ilman korkoa tai kuluja.

Tietenkin lainojen vertailussa on muitakin vaikuttavia tekijöitä kuin pelkästään kustannukset. Monilla yrityksillä on erityisehtoja ja alaikärajoja, joiden vuoksi et välttämättä voi hakijaksi edes ryhtyä.

Monille merkitsee paljon ainakin asiakaspalvelun laatu, yrityksen visuaalinen ilme sekä verkkosivujen ja -palveluiden käytettävyys. Yksi asia, joka kannattaa myös ottaa huomioon, on lainayhtiön tarjoamien lainojen yläraja. Jos haluat valita yhden lainayhtiön itsellesi parhaana vaihtoehtona jatkuvaksi kumppaniksi laina-asioissa, on järkevää ottaa tulevaisuus huomioon lainasummien maksimia tarkastellessa.

Usein lainasummat jäävät nuorilla suhteelisen pieniksi, eikä lainaa tarvita kuin esimerkiksi 2000 euroa. Lainayhtiöt nimittäin tarjoavat myöntämiinsä summiin korotusta vain henkilöille, jotka ovat osoittautuneet tunnollisiksi ja luotettaviksi lainaajiksi, joten myöhempiin suurempiin lainoihin, kuten 4000€ tai 6000 euroa vaaditaan hyvä maksuhistoria.

Kaikki tuloksellinen talouteen liittyvä toiminta perustuu pitkäjänteisyyteen. Niin on myös pikavipeistä puhuttaessa, vaikka yksittäisen lainan saamisen ja takaisinmaksun aikataulu onkin vanhaan malliin tottuneiden näkökulmasta poikkeuksellisen nopea.

Päätöksen tekeminen

Kun vertailun perusteella paras vaihtoehto on löytynyt, on aika siirtyä itse lainantarjoajan verkkosivuille tekemään lisää taustatyötä ja lopulta tekemään hämmästyttävän helppo ja nopea lainahakemus suoraan verkossa.

Juuri nykyaikaisten lainapalveluiden nopeus ja joustavuus saavat meidät toistuvasti korostamaan esityön tärkeyttä: valinnan tekemiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä itse lainan saa tilille parhaimmillaan alle 15 minuutin kuluessa!

Lainahakemuksen täyttäminen itsessään ei myöskään vie kokemattomaltakaan lainanhakijalta kauaa, vaan henkilötiedot ja tärkeimmät tiedot taloudelliseen tilanteeseen liittyen on hetkessä syötetty lomakkeen tekstikenttiin.

Myös tekstiviesti tai mobiilisovellus voi toimia lainanhaun kanavana, kulloinkin kyseessä olevasta palvelusta ja yrityksestä riippuen. Sitten vain lähetät hakemuksesi ja odotat päätöstä, jonka jälkeen laina on nostettavissasi. Onneksi olkoon, olet onnistuneesti hakenut ja vastaanottanut ensimmäisen pikavippisi!

Takaisinmaksu

Takaisinmaksuvaiheessa on oleellista huomioida valitun lainantarjoajan erityisehdot ja mahdollisuus maksaa laina etuajassa takaisin.

Jos olet sattunut tasokkaan lainayrityksen valitsemaan, on takaisinmaksun ennenaikainen hoitaminen tehty sinulle todennäköisesti erittäin helpoksi. Yhtiön verkkopalvelussa on useimmiten helppo verkkokäyttöliittymä, jonka välityksellä voit tilata itsellesi verkkolaskun, jonka mukaan loppusumma maksetaan pyytämälläsi tavalla.

Halutessasi voit siis maksaa koko lainasumman kerralla takaisin ja näin myös säästää lainakuluissa – tai vaihtoehtoisesti hakea kuluton eli ilmainen laina, etkä maksa lainakuluja lainkaan. Korkoahan peritään vain siltä ajalta, jonka lainasumma on käytössäsi ollut ja summasta, joka jäljellä kulloinkin on.

Kuten jo aiemmin mainittiin, takaisinmaksuun kannattaa suhtautua vakavuudella ja hoitaa se huolellisesti. Luotettavasta toiminnasta seuraa aina vain hyviä asioita ja valitessasi saman lainantarjoajan myöhemmin uudelleen lainatarpeen koittaessa, on sinun usein mahdollista saada aiempaa suurempi lainasumma tilillesi.

Kaikki nämä mahdollisuudet vain rehellisen ja huolellisen taloudenhoidon ansiosta! Säästäjä ei omalla toiminnallaan voi kasvattaa tulevaisuudessa saamiaan korkosummia rahoilleen, sillä ne määritetään yleensä kaikille samoiksi.

Lainaaja sen sijaan voi merkittävästi vaikuttaa ulottuvillaan oleviin mahdollisuuksiin oman huolellisuutensa avulla ja osoittaen luottokelpoisuutensa alan toimijoille.

Yhteenveto

Toivottavasti tässä artikkelissa oli sinulle käytännöllisiä ohjeita 18v nuoren aikuisen talouteen ja pikavippilainaamiseen liittyen. Lainaaminen ei ole koskaan hauskaa, mutta se voi onneksi olla nykyään helppoa ja nopeaa. Valitsemalla oikean lainapaikan, mistä saa lainaa 18-vuotiaalle ja pitää harkinnan mukana raha-asioissa, silloin ei lainaa tarvitse koskaan turhaan ottaa, vaan ainoastaan tiukan paikan tullen tai tärkeimpiin menoihin.

Mahdollisuus nopeaan ja vakuudettomaan lainaamiseen on tullut jäädäkseen, eikä meidän mielestämme pelkästään sen olemassaolon kuuluisi saada ketään pureskelemaan kynsiään hermostuksesta. Vastuullinen lainaaminen on kaiken keskipisteenä, eikä keskivertoa kansalaista kukaan pakota turhia vippejä ottamaan. Vastuu meistä itsestämme on täysi-ikäisyyden koittaessa juuri siellä missä sen kuuluukin olla: meillä itsellämme. Tehköön jokainen siis oman päätöksensä oman tilanteensa mukaisesti ja tietoon eikä tunteisiin perustuen.

Kerro kokemuksia
0 Kävijäarvosana 0 äänelle

Ei kommentteja

Jätä Kommentti