Fixura kokemuksia ja arvostelu vertaislainapalvelusta

4490 0
Fixura Vertaislaina
6.6
Lainasummat 7.1
Laina-ajat 5.4
Kulut & Korot 4.7
Lainaehdot 9.1
Fixura Keskitasoa

Fixura on erilainen - onhan se Suomen ainoita vertaislainapalveluita. Tämä tekee siitä niin hyvän, kuin huononkin. Vertaislainat voivat joskus olla kalliimpia kuin tavalliset lainat, mutta voit myös joissain tapauksissa saada edullista lainaa hyvillä lainaehdoilla. Joillekin Fixura sopii, toisille ei.

(Last Updated On: 19.1.2024)
Fixura vertaislainapalvelu

Fixuran vertaislainapalvelu tarjoaa kuluttajille räätälöityjä lainatuotteita. Voit määrittää lainasumman, koron ja maksuajan itse, lainaa on tarjolla 2000-10000 euron väliltä – kaikki lainat ovat vakuudettomia.

[loanscode type=”data” company=”fixura” column=”affiliate_url” text=”Hae Tästä”]

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa netissä, aikaa siihen ei mene 10 minuuttia kauempaa. Fixuran lainoja voi hakea kuka tahansa luottokelpoinen 21 vuotta täyttänyt suomalainen henkilö. Suosittelemme Fixuran lainapalvelua kaikille lainan tarpeessa oleville!

 • Hae laina ilman vakuuksia 2000 – 10000 euroa.
 • Saat määrittää lainan koron ja maksuajan kuta kuinkin itse.
 • Fixuran vertaislainapalvelun ikäraja on 21 vuotta.
 • Ilmainen hakemus netissä – nopea lainapäätös.
 • Yli 80ooo käyttäjää!

Kokemuksia Fixuran vertaislainapalvelusta

Fixura tarjoaa niin sanottua vertaislainaa joka tarkoittaa sitä, että lainaa haetaan muilta ihmisiltä eikä liikeyritykseltä. Parasta tässä palvelussa on se, että voit itse päättää sekä koron että laina-aikasi, joten saat juuri sellaisen lainatuotteen kuin mitä olet etsimässä. Joillekin tällainen hieman henkilökohtaisempi lainasuhde sopii ja joillekin ei – varmista onko tämä itsellesi oikea vaihtoehto.

Hakeminen on helppoa netissä ilmaisella verkkohakemuksella, ja kun joku lainaa tarjoavista henkilöistä haluaa sinulle rahaa lainata, saat siitä ilmoituksen tekstiviestitse.

Mieti ensin mihin tulet lainaa hakemaan (autolaina, asuntolaina, matkaluotto, kulutusluotto jne), millaista summaa ja millaisella maksuaikataululla. Näin parannat mahdollisuuksiasi saada nopeasti lainaa.

Fixuran lainapalvelun kautta voit myös pienentää vanhojen velkojesi kuluja, eli otat palvelun kautta edullisen yhdistelylainan, jolla maksat pois vanhat kalliit vipit – näin korkokulusi pienenevät ja säästät rahaa!

Fixuran lainapalvelun etuja:

 • Helppo ja ilmainen verkkohakemus
 • Lainaat yksityisiltä sijoittajilta, et yrityksiltä
 • Saat sellaiset ehdot lainallesi kuin haluat.

Kannattaa tutustua myös Fixuran toimintaan sijoittan näkökulmasta jos se on mahdollista. Keskimääräinen tuotto palvelun kautta sijoittaneille on yli 10 prosenttia, mikä on suurempi kuin keskimääräinen vuosittainen tuotto osakeindeksille.

Fixuran etuja sijoittajalle tai lainaajalle:

 • Korkea tuotto pienellä sijoituksella.
 • Tuotto korkeampi kuin keskimääräinen osaketuotto.
 • Ei suurta pelkoa tappiolle.

Kuka voi Fixuralta lainaa hakea?

Hakijan on oltava vähintään 21-vuotias ja enintään 68-vuotias, eikä hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintää. Jotta voit lainaa saada sinulta vaaditaan myös säännölliset tulot, jotka ovat linjassa hakemasi lainasumman kanssa. Hakijalla tulee myös olla vakituinen osoite, sekä pankkitili Suomessa jotta lainaa voi saada. Kun sinut on hyväksytty lainaajaksi saat niin sanotun tähti luokituksen, joka on 1-5 riippuen millainen maksukykysi on. Tähtiluokituksesi vaikuttaa myös siihen millaisia lainoja voit hakea ja kuinka mielellään joku sinulle lainaa tarjoaa.

Voit hakea lainaa Fixuran vertaislainapalvelusta jos:

 • Olet yli 21-vuotias, mutta alle 68-vuotias.
 • Sinulla on säännölliset tulot – joko palkka- tai eläketulot.
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintää.
 • Sinulla on suomalainen osoite ja asut Suomessa vakituisesti.
 • Sinulla on suomalainen pankkitili ja nettipankkitunnukset.

Paljonko lainaa voi saada?

Lainaa voit Fixuralta saada 2000-10000 euroa ja kyseessä vakuudeton kuluttajaluotto. Lainaajina toimivat yhteishenkilöt ja Fixura toimii luoton välittävänä osapuolena, joka huolehtii kaikista lainaamiseen liittyvistä lainopillisista asioista.

Millaisen laina-ajan voin saada?

Laina-aika riippuu sopimuksesta ja lainasummasta. Yleisimmät laina-ajat ovat 2-5 vuoden väliltä. Laina-aika sovitaan kuitenkin aina tapauskohtaisesti, joten voit itse määritellä juuri sinulle sopivan mittaisen maksuaikataulun.

Myös korkoehdot voit sopia itse lainaajan kanssa, ja esimerkiksi mahdolliset maksuvapaat saattavat vaikuttaa laina-aikaan.

Millainen on Fixuran korko?

Korkoprosentiltaan ja luoton todellisen vuosikoron osalta Fixura asettuu kivijalkapankkien väliin – osoittautuen kuitenkin paljon halvemmaksi kuin perinteiset pikavipit.

Korkoprosentti on alkaen 6 prosenttia ja sen saa lainalleen valita itse. Luotottajat päättävät antavatko luottoa lainaajan pyytämään hintaan vai eivät. Tähän vaikuttavat hakijan tulot ja maksukyky. Korkotarjous on aina henkilökohtainen ja tehdään tapauskohtaisesti.

Maksaako palvelun käyttö?

Lainan hakeminen ei maksa mitään vaan se on sinulle ilmaista.

Myönnetystä ja nostetusta lainasta Fixura perii 2 prosentin välityspalkkion, joka laskutetaan ensimmäisen vuoden ajan kuukausittain lainanlyhennyksen yhteydessä.

Fixura perii myös luotosta avausmaksun, joka on 7,5 prosenttia luoton kokonaissummasta ja se peritään heti luoton perustamisen yhteydessä ennen kuin lainasumma maksetaan lainanhakijalle.

Luotosta peritään myös kuukausittainen tilinhoitomaksu, joka on 5,50 euroa kuukaudessa.

Korko yhdessä lainasta aiheutuvien kulujen kanssa muodostaa lainan todellisen kaikki kulut huomioivan vuosikoron.

Todellisen vuosikoron voi helposti laskea Fixuran sivuilta löytyvällä lainalaskurilla.

Voinko saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia?

Kyllä voit. Fixuran kautta haettuihin lainoihin et tarvitse mitään vakuuksia tai takaajaa. Pääasia on, että hakijalla on säännölliset tulot, eli maksukykyä löytyy ja luottorekisterin tulee olla puhdas. Eli maksuhäiriömerkintää ei saa hakijalta löytyä, koska se estää lainan saamisen.

Fixura noudattaa hyvää lainanantotapaa, joten se siis ei myönnä lainoja sellaisille henkilöille, joilla on jo ongelmia raha-asioiden kanssa. Kenenkään ylivelkaantuminen ei ole hyvä asia, joten omalla toiminnallaan Fixura pyrkii vaikuttamaan siihen, että niin ei pääse käymään.

Miten vältyn maksuongelmilta?

Kannattaa arvioida oma lainatarve todella huolellisesti ja lainata vain sen verran kuin tarvitsee. Ylisuuria lainoja tulee välttää, jotta ei joudu maksujen kanssa ongelmiin. Maksuerän suuruus tulee myös sovittaa omalle budjetille sopivaksi, jotta rahaa jää sitten myös muuhun elämiseen kun lyhennys on maksettu.

On hyvä myös pitää kirjaa tuloista ja menoista tietääkseen mihin rahaa tarvitsee. Pelkästään se, että pitää kirjaa raha-asioistaan yleensä vähentää rahankäyttöä. Siinä saattaa myös löytää jopa hyviä säästökohteita, kun katselee muistiinpanojaan menoista.

Yksinkertaisimmillaan nuo muistiinpanot kertovat sinulle mihin tienaamasi rahat käytät, ja paljastaa sinulle jos otat uutta lainaa vain maksaaksesi vanhoja lyhennyksiä pois – tämä on suurin hälytysmerkki, josta kannattaa olla huolissaan.

Mitä jos minulla on jo maksuongelmia?

Tärkeintä on olla aktiivinen asian suhteen. Jos tietää ennakkoon, että ei pysty laskua ajoissa maksamaan, niin kannattaa heti olla yhteydessä asiakaspalveluun. Joskus saattaa olla mahdollista pitää maksuvapaa tai lyhennysvapaa kuukausi, tai mahdollisesti siirtää eräpäivää parilla viikolla tai kuukaudella eteenpäin.

Jos lasku on jo erääntynyt, niin siitä seuraa maksullinen muistutus. Myöskin eräpäivästä laskulle alkaa kertyä viivästyskorkoa. Tavallisesti kahden muistutuksen jälkeen lasku siirtyy perintään – yleensä tällöin on kulunut yli 60 päivää laskun alkuperäisestä eräpäivästä.

Aina kannattaa pyrkiä maksamaan lasku ajoissa, jotta välttyy ylimääräisiltä kuluilta. Mikäli se ei onnistu, niin kannattaa kuitenkin olla aina yhteydessä yritykseen ja pyrkiä sopimaan asia. Suurin virhe on se, jos vain lakaisee asian maton alle eikä reagoi siihen mitenkään. Siitä nimittäin seuraa aina ongelmia ja lisälaskua.

On olemassa myös tahoja, jotka auttavat maksuongelmiin joutuneita. Yksi näistä on Takuusäätiö, jonka ilmainen velkalinja palvelee aina arkisin maksuongelmien kanssa painivia – kannattaa kysyä ilmaisia neuvoja, jos vähänkään on epävarma omasta pärjäämisestään.

Takuusäätiö tarjoaa myös lainantakausta pankeille mahdollisiin yhdistelylainoihin – tätä tarjotaan myös luottotiedottomille, jotka haluavat saada hallitsemattoman velkaantumisen kuriin. Myös joidenkin kuntien tarjoama sosiaalinen luotto auttaa maksuhäiriöstä kärsiviä saamaan edullisempaa luottoa – joten apua on tarjolla sitä tarvitseville!

[loanscode type=”data” company=”fixura” column=”affiliate_url” text=”Hae Tästä”]

Fixuran yhteystiedot:

Fixura Oy

Kauppapuistikko 15

65100 Vaasa

Puhelin: 020-7344 530

info@fixura.fi

Kerro kokemuksia
0 Kävijäarvosana 0 äänelle

Ei kommentteja

Jätä Kommentti