Lainalaskuri

1374 0
Lainalaskuri
(Last Updated On: 4.5.2024)

Lainalaskuri auttaa laskemaan lainan todellisen vuosikoron sekä maksettavan kuukausierän. 

Erilaisia lainalaskureita on useita ja niiden toiminnot ovat erilaisia. Riippuen laskurin tarpeestasi, voit valita omaan tarkoituksiisi sopivan lainalaskurin selvittääksesi lainan kulut ja korot.

Lainalaskuri on oiva apuväline pikalainaa etsiessä

Ei ole aina helppoa tietää, mistä pikalainan ottaisi. Useat eri tahot tarjoavat kulutusluottoja, ja joka kulmalla tuntuu olevan toinen toistaan houkuttelevampia tarjouksia. On kuitenkin vaikea tietää, mikä tarjouksista olisi kaikkein paras, ja tarpeeksi monta lainafirman sivustoa läpikahlattuaan ehtii jo unohtaa, minkälaisia ehtoja ensimmäisessä tarjottiin.

Myös kuukausierien ja laina-ajan suhdetta voi olla vaikea hahmottaa, eikä ole helppo tietää paljonko maksuaikaa lainalle pitäisi valita. Omin voimin lainan etsiminen voi siis olla hyvin turhauttava ja aikavievää, eikä harmailta hiuksilta voi välttyä.

Onneksi kaikesta ei aina tarvitse selvitä itse, vaan lainanottajan apuvälineeksi on kehitetty lainalaskureita, jotka auttavat saamaan kokonaiskuvan lainoista. Näiden avulla kuluttaja pystyy vertailemaan lainoja kätevästi keskenään.

Monilla lainapalvelusivustoilla on niiden omia lainalaskureita, joiden avulla voi tarkastella kuukausierien ja maksuajan suhdetta sekä lainan kokonaiskustannuksia. Niiden avulla voi myös olla mahdollista selvittää, paljonko lainaa voi saada.

Lainalaskureita käyttämällä saa siis huomattavasti selkeämmän kokonaiskuvan omista lainamahdollisuuksista kuin omin voimin ponnistellessa.

Pikalainafirmojen omilla sivuilla voi vertailla laina-ajan merkitystä kuukausieriin

Pikalainayritysten nettisivuilla voi tarkastella, miten laina-aika vaikuttaa lainanlyhennysten kuukausieriin.Tämä on kuluttajalle todella näppärä työkalu joka säästää rutkasti aikaa, kun lainan mahdollisia kuukausieriä tietyllä maksuajalla ei tarvitse alkaa ynnäillä itse. Parhaimmillaan voit saada jopa ilmaista lainaa, jolloin korkoprosentteja ei tietysti tarvitse laskea.

Jokainen varmasti on perillä siitä, että, pitemmällä laina-ajalla myös kuukausierät ovat pienempiä. On kuitenkin aivan eri asia päästä tutustumaan lainalaskurin avulla konkreettisiin lukuihin, sillä vasta silloin todellinen kuva lainasta ja sen kustannuksista voi alkaa muodostua.

Sen takia onkin erittäin hyvä asia kuluttajan kannalta, että firmojen lainalaskurien avulla voi saada erittäin hyvän kuvan siitä, mikä kuukausittainen maksuerä tulee olemaan suunnitellulla maksuaikataululla.

Tällöin on paljon helpompi tehdä lainavertailu ja suunnitella, minkälaista lainasopimusta lähtee havittelemaan, eikä tiedon saadakseen tarvitse käyttää aikaa pikalainayrityksen henkilökunnan jututtamiseen.

Lainalaskurin auttaa selvittämään lainan kokonaiskustannukset

Lainaa ottaessa itse lainasumman päälle tulee muita maksuja, joista koostuu lainan kokonaishinta. Nämä maksut sisältävät muuan muassa korkokulut, tilinhoitokustannukset ja mahdolliset avausmaksut. 

Lainan kokonaishinta on ehkä paras vertailukohde lainoille, sillä se kertoo kaikkein selvimmin paljaan totuuden siitä, paljonko lainasta joutuu pulittamaan.

Pikalainayritysten lainalaskureissa on usein nähtävillä, minkä hintaiseksi laina kaiken kaikkiaan tulee. tällainen avoimuus ja läpinäkyvyys palvelevat kuluttajan tarpeita hyvin, sillä jos ei tiedä lainan kokonaishintaa, voi informaation puutteen vuoksi tulla tehtyä huonoja ratkaisuja.

Kun lainan kokonaishinta on selvillä, on sitä helppo verrata muihin lainoihin, joiden kokonaishinta tiedetään. Vaikka lainan edullisuus ei välttämättä ole lainan haussa ainoa kriteeri, on se eittämättä kuitenkin yksi tärkeimmistä kuluttajien lainanvalintaperusteista.

Lainalaskurit voivat myös kertoa, paljonko saat lainaa

Tietyt yritysten lainalaskurit paljastavat myös, paljonko lainaa kuluttaja voi saada. Näihin tyypillisesti syötetään omat kuukausi- tai vuositulot, jonka jälkeen saa tietää, mikä määrä lainaa on kyseisestä paikasta mahdollista saada. Tämä on tietysti hyvin kätevää, sillä tällöin on nopeasti selvillä, riittääkö oma tulotaso haluttuun määrään lainaa. 

Pienissä 100 – 2000 euron lainoissa vaaditut tulot ovat huomattavasti pienemmät, kuin jos olet hakemassa vaikka lainaa 20000 euroa.

Tämän tyyppiset laskurit ovat hieman harvinaisempia kuin aikaisemmin esitellyt laskurit, kun pikalainayritykset ovat kyseessä. Pankeilla sen sijaan on usein lainalaskureita, joiden avulla voi arvioida, paljonko lainaa omilla tuloilla voi saada. Esimerkiksi asuntolainaa hakeva törmää usein tämän tyyppisiin laskureihin pankin sivuilla.

Lainalaskurit saattavat olla vain suuntaa antavia

Lainalaskurit antavat suuntaa sille, mitkä lainan kustannukset ja lyhennykset tulevat olemaan. Monessa pikalainaa tarjoavassa yrityksessä lainaehdot sovitaan kuitenkin jokaisen asiakkaan kanssa erikseen, jolloin ei tietenkään ole aivan selvää, miten oman lainan ehdot vaikuttavat esimerkiksi kuukausieriin. Tämän vuoksi ei pidäkään luotta siihen, että lainalaskurin antamat esimerkkiluvut välttämättä pitävät oman lainan kohdalla paikkaansa.

Lainalaskurit toki antavat melko tarkan kuvan siitä, mitä asiakas voi odottaa lainaltaan. Ne ovat kuitenkin vain työkaluja, joiden kapasiteetti antaa vastauksia kuluttajalle on rajallinen, jos hakijan henkilökohtainen tilanne vaikuttaa lainaehtoihin.

Sen vuoksi pieni varauksellisuus lainalaskureita käyttäessä on tarpeen, vaikka mitään isoja poikkeamia lainalaskuriennäyttämistä summista ei pitäisikään tulla. On kuitenkin aina hyvä muistaa, että mekaanisesti toimivien laskureiden luotettavuus on aina rajallista, vaikka laskurien antamiin lukemiin voikin luottaa melko hyvin.

Epäselvissä tilanteissa kannattaa kääntyä asiakaspalvelun puoleen

Lainapaikat tahtovat aina tarjota asiakkailleen parasta mahdollista palvelua. ongelmatilanteissa yritykset toivovatkin, että asiakkaat ottaisivat yhteyttä asiakaspalveluun, jotta he voisivat saada henkilökohtaista neuvontaa. Jos lainalaskuri ei siis vastaa kaikkiin kysymyksiin lainan koroista tai lainan maksuaikatauluista, voi hyvin kääntyä asiantuntevien rahoitusalan ammattilaisten puoleen.

Neuvojen kysymisessä ei ole mitään noloa, eikä sitä pidä siis syyttä suotta ujostella. Asiakaspalvelijat tahtovat auttaa asiakasta ongelmissa. Vaikka rahoituslaitokset tarjoavatkin sivustoillaan lainalaskureita, on ne tarkoitettu vain apuvälineiksi. Niiden tarkoitus ei ole se, etteikö asiakas voisi saada henkilökohtaista neuvontaa sitä tarvitessaan. Pikavippiä hakeva voi olla varma, että aina on mahdollista kääntyä myös oikean ihmisen puoleen, jos jotain on jäänyt epäselväksi.

Kerro kokemuksia
0 Kävijäarvosana 0 äänelle

Ei kommentteja

Jätä Kommentti