Pienen budjetin lomailu – ota siitä kaikki irti!

1143 0
(Last Updated On: 17.12.2023)

Kuinka lomailla pienellä budjetilla?Loman sanotaan olevan ihmisen elämän parasta aikaa, eikä se ole väärää tietoa. Lomalla ihminen pääsee irti arkirutiineistaan ja saa nauttia asioista mitä oikeasti haluaa tehdä. Neuvomme tässä blogissa miten voit matkustaa ulkomaille halvalla nauttimaan lomastasi, ilman että budjetin tarvitsee olla iso.

Askeleet onnistuneen loman suunnitteluun

Ensimmäinen askel on tunnustaa tosi asiat ja laskea lomapäivät mitä on käytettävissä. Lomalla useat ihmiset matkustavat ulkomaille, kun toiset matkustavat mielellään kotimaassa. Lyhyt loma kannattaa suunnata järkevän matkan päähän, jolloin lomasta on aikaa nauttia enemmän.

Matkojen varaaminen edullisesti

Kaikki alkaa matkan varaamisesta ja se on usein isoin kuluerä matkalla. Lennot ja muut matkaliput ovat aina halvempia varattuna ajoissa, joten kesän matkoja kannattaa varata vähintään 3 kuukautta aiemmin. Pidä silmät auki tarjousten varalta koska halvimmat lennot menevät todella nopeasti. Jos oma budjetti ei anna periksi lippujen ostamista oikealle hetkellä, niin kannattaa harkita pikavipin tai joustolainan ottamista. Vaikka lainasta maksaakin hieman korkoa, niin siinä voi helposti säästää suuremman summan kuin pikavipin koroista muodostuu. Useat pikavipit saa myös ilman mitään kuluja, joten tämä keino ehdottomasti kannattaa pitää mielessä. Tarkkaile tarjouksia ajoissa, pidä muutama matkakohde avoinna vaihtoehdoissa ja ole valmis ostamaan liput nopeasti päästäksesi halvalla. Pikalainan avulla voit varata kerralla liput, ja maksaa kun seuraava palkka tulee tilille.

Lomabudjetin kasaaminen ennen matkaa

Lomabudjettia kannattaa käydä säästämään välittömästi, kun päätös matkan varaamisesta on tehty. Jos seuraat tätä suunnitelmaa, niin aikaa itse käyttörahan säästämiseen pitäisi olla kuukausia lippujen ostamisesta. Jos käytät lainaa lentolippujen hankkimiseen, niin summasta saattaa jäädä jotain ylitse. Siinä on pohjakassa reissulle, ja vaikka se ei olisi paljoa niin helpompi aloittaa kuin tyhjästä. Tärkeintä on säästää kaikki ylitse jäävä, vaikka se vaatiikin hetkellisesti nautinnoista luopumista. Kannattaa miettiä pidättäytymistä karkkipussista, muotikahvilan juomasta tai yön myöhäisestä kebabista. Pienistä puroista koostuu isompi virta, vaikka ei puhuttaisi vuosien säästämisestä. Kannullinen sangriaa sekä herkullinen tapas – lautanen Barcelonassa maistuu varmasti paremmalle kuin grilliruoka kylmässä pohjoisessa.

Majoituksen valitseminen

Riippuen minne matka suuntautuu niin majoittuminen voi olla yllättävän kallista. Majoituksen hinnat vaihtelevat maakohtaisesti paljon, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää sijainnin vaikutusta hintaan. Kaupungeissa hinnat nousevat mitä lähemmäs keskustaa lähestytään, joten tämän tietäen kannattaa budjettimajoitusta etsiä hieman ydinkeskustan ulkopuolelta. Hostellit ovat halvempia kuin hotellit, ja jos matkalla on monta ihmistä niin asunnon vuokraaminen voi olla myös kannattavaa taloudellisesti. Käyttämällä netistä löytyviä palveluita voi hotellien hintoja vertailla vaivattomasti ja löytää omaan budjettiin sopivan majoituksen. Tässäkin aikainen varaaminen antaa etuja hinnassa ja voit saada korkeampilaatuisen hotellin hyvinkin halvalla.

Rahan käyttäminen matkalla

Reissussa kannattaa myös miettiä budjetointia niin, että rahat riittävät koko matkalle. Reissu menee mukavammin, mikäli viimeiset päivät eivät mene turhaksi vyön kiristelyksi huonon suunnittelun takia.

Syö hyvin ja halvalla

Tarjolla on paljon keinoja säästää matkakassaa lomakohteessa. Syöminen on pakollinen meno erä mitä ilman ei voi olla, joten se tulee olemaan kohde mihin rahaa palaa. Ei kannata pilata lomaa stressaamalla liikaa ruoan hinnasta, mutta pienellä kikkailulla pääsee jo pitkälle. Usein ulkomailla ulkona syöminen on paljon halvempaa kuin suomessa, eikä lomalla muutenkaan jaksa kokkailla. Kun valitset paikallisten suosimia ruokapaikkoja turistialueiden ulkopuolelta, niin voit helposti säästää paljon rahaa ja saada ruokakokemuksia mitä ei ketjuravintoloista löydä.

Liikkuminen lomalla

Liikkumisen kartoittamiseen kannattaa perehtyä ennakolta, näin säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Kaupungissa joutuu liikkumaan vähemmän kuin maalla, mutta joka tapauksessa kaikki lomat sisältävät paikasta A paikkaan B siirtymistä. Riippuen paljon kohteen tarjonnasta ja mahdollisuuksista mikä on edullisin vaihtoehto. Jos matka sijoittuu Euroopan puolelle, niin julkinen liikenne on yleensä toimivaa. Toisissa maissa taksit voivat olla halvin vaihtoehto, mutta jos siirrytään syrjäisille seuduille niin oman auton vuokraaminen voi olla ainoa realistinen vaihtoehto.

Viihde ja muut kulut

Muita kuluja lomalla muodostuu pienistä asioista, kuten juomat, kahvit, välipalat, lippuja tapahtumiin tai museoon sekä niin edespäin. Jälleen kerran valmistautuminen on tärkeintä, mikäli budjettimatkailua aikoo harrastaa. Tapahtumien, konserttien ja muiden pääsymaksullisten vierailuiden kohdalla kannattaa tarkastaa paikalliset kaupunkikortit ja muut etujärjestelmät. Usein isoissa kaupungeissa etukortti-järjestelmä. Kortin ostamalla pääsee usein ilmaiseksi, tai huomattavasti halvemmalla kohteisiin kuin ilman korttia. Useilla museoilla voi olla myös ilmaisia päiviä, jolloin museoihin pääsee koko kaupungissa ilmaiseksi. Kannattaa tutkia kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia internetin avulla.

Lopuksi

Budjetilla matkailemisen salaisuus on valmistautua etukäteen. Viime hetkellä tehdyt spontaanit päätökset yleensä kustantavat enemmän, vaikka joskus ne voivat olla halpa vaihtoehto tehdä asioita. Lentoliput ovat kriittisin osa budjettimatkailussa ja seuraavaksi tulee asumiskustannukset. Nämä jos onnistuu hoitamaan hyvin ja edullisesti niin loppu loman voi rahoittaa helposti. Kuten aiemmin mainitsimme, niin loistava keino on ottaa tarkasti suunniteltu pikalaina millä rahoittaa lentolippujen ostamisen ajoissa. Mikäli mahdollisuus antaa niin lainarahalla voi myös kustantaa koko loman vaivattomasti, vaihtoehtoja on tarjolla useaan eri tarpeeseen!

Ei kommentteja

Jätä Kommentti