Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia

2231 0
Lainaa Ilman Vakuuksia
(Last Updated On: 22.10.2023)

Lainaa ilman vakuuksia on pikalainojen parhaita ominaisuuksia. Lainayritykset tarjoavat mahdollisuuden edulliseen vippiin ilman vakuuksia. Luottoa voi saada 10 – 70000 euroa, täysin vakuudettomasti ja ilman takaajia.

Perinteiset pankit eivät tarjoa ollenkaan mahdollisuutta hakea lainaa ilman vakuuksia. Jos olet ostamassa esimerkiksi uutta autoa, ja haluat siihen rahoituksen, vaatii rahat lainaava yhtiö autolainan vakuudeksi ostetun auton. Hankittu omaisuus toimii siis panttina, kunnes velka on kokonaan maksettu.

Mielestämme on kohtuutonta vaatia omaisuutta lainan pantiksi. Pikavippiyritykset ovat tunnistaneet saman ongelman, ja tuoneet markkinoille kaiken kokoisia lainasummia ilman vakuuksia. Yleisimmin hakijat tahtovat 2000e lainan heti tilille, joskin suosituimmat lainasummat ovat jatkuvasti nousussa ja tänä vuonna odotetaankin, että yleisin lainattu summa kohoaa korkeammaksi. Tällöin on todennäköistä, että hakijoiden pääsääntöinen tavoite on saada lainaa 3000e heti tilille, aikaisemman 2000 euron sijasta. Pienin pikavippi on 50 euroa ja yli 20000 euron laina mielletään yleensä jo kulutusluotoksi pikalainan sijasta.

Takaukseton ja vakuudeton laina antaa paljon mahdollisuuksia vipin ottajalle vaikuttaa asiaan. Vakuudeton ja takaukseton laina tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, ettei luoton ottamiseen tarvitse ketään muita ihmisiä.

Hae vakuudeton laina

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia on helppoa hakea, eikä vaadi mitään erikoistoimenpiteitä. Kaikki normaalit luotonhakijan toimenpiteet lainapalveluiden kilpailuttamisesta alkaen voidaan tehdä, koska ilman vakuuksia myönnetty laina ei poikkea mitenkään muist.

Edullinen laina ilman vakuuksia löytyy samalla, kun etsitään kuluiltaan edullista vippiä.  Lue ohjeet ja vinkit, miten löydät parhaat lainat helposti. Lainahaun avulla voit helposti etsiä sopivat tarjoukset, minkä jälkeen tehdään pikalainavertailu.

Lue yksityiskohtaiset ohjeet tästä:

 1. Käytä lainahakua löytääksesi lainaa ilman vakuuksia. Saat haun avulla selville mitä lainasummaa pankit tarjoavat. Voit myös helposti vertailla muita ominaisuuksia, kuten maksuajan, ehtoja, lisäpalveluita ja rajoituksia kuten ikäraja tai tulovaatimukset.
 2. Kun sopivat palvelut on löydetty ja vertailtu alustavasti hintojen sekä muiden ominaisuuksien perusteella, voi siirtyä täyttämään lainahakemuksia tarjousten saamiseksi. Muista täyttää lainahakemukset kokonaan ja tarkasti sekä toimittaa kaikki vaaditut tiedot. Puutteellinen hakemus johtaa lainan hylkäykseen.
 3. Lainahakemukseen vastataan luottopäätöksellä sekä lainatarjouksella, josta löytyvät tarkat tiedot kaikista luotolle muodostuvista kuluista. Myös avausmaksu, kuukausikorko, todellinen vuosikorko, ja kaikki muut tiedot löytyvät näistä tiedoista.
 4. Kun henkilökohtaisia lainatarjouksia on vähintään 2 – 3 kappaletta, voit suorittaa lainavertailun tekemisen. Vertaile kulut sekä ehdot lainan saamiselle, maksuajat ja mahdolliset lisäpalvelut.
 5. Parhaan vaihtoehdon löydyttyä hyväksy kyseinen lainatarjous verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käyttäen.

Kun lainasopimus on hyväksytty, saat vahvistuksen lainasopimuksen syntymisestä ja ilmoituksen koska rahat siirretään tilillesi. Jos olet hakenut joustoluottoa, niin yleensä toimitetaan PIN – koodi, jonka avulla voi myöhemmin tehdä nostoja tekstiviestillä tai kirjautua itsepalvelu sivustolle. Uudet pikavipit 2021 – vuonna ovat myöskin kaikki järjestäin vakuudettomia lainoja, eikä niihin tarvitse myöskään takaajaa etsiä.

Ota pikalaina ilman vakuuksia
Heti lainaa tilille, varmasti ilman vakuita

Tietoa eri lainatuotteista ilman vakuuksia

Lainapalveluita on tarjolla useita, jotka tarjoavat netissä vakuudetonta lainaa. Kotimaisten lainantarjoajien kirjo on laaja, ja saatavilla on useita eri lainatuotteita. Kaikki nettilainat myönnetään vakuudettomina, mutta lainatuotteiden välillä on muita suuria eroja.

Suurin erottaja eri luotoissa on lainan takaisinmaksuaika sekä luotolla myönnettävä lainasumma. Lue lisää minkälaisia vaihtoehtoja kuinka lainaa ilman vakuuksia voi hakea.

Pikavippi

Pikavippi on tunnetuin netistä haettava vakuudeton vippi. Lainasummat ovat pieniä 10e – 500 euroa pikavippiä, ja takaisinmaksulle on aikaa vain 7 – 30 päivää. Pikavippi on todella kätevä lainatuote, kun on tarvetta saada heti rahaa tilille pieni summa, jonka voi maksaa vaivattomasti takaisin.

Pikavippien korot todellisella vuosikorolla arvioiden voivat nousta todella suuriksi, koska laina maksetaan takaisin 1 kuukauden aikana. Mikäli vippiä ei makseta takaisin sovitussa ajassa, tulee luotolle myöhästymiskustannukset sekä lisäkorkoa.

Vipin maksaminen takaisin ajoissa on erityisen tärkeää kulujen minimoiseksi.

Hyvin kilpailutettu ja oikeilla perusteilla valittu pikavippi on yksi edullisin mahdollinen luotto. Ensilainaajan tarjouksena saa pikavippiä ilman kuluja, kunhan takaisinmaksu suoritetaan kokonaisuudessaan ennen sovittua päivää.

On siis mahdollista saada täysin ilmaista lainaa vakuudettomasti!

Joustoluotto

Joustoluotto, eli joustava laina on ohittanut pikavipin suosiossa, koska se tarjoaa asiakkaalle paljon enemmän mahdollisuuksia. Vakuudettomana lainana myönnetty joustoluotto on 10 – 4000 euron suuruinen. Joustoluotto lainaa ei makseta kerralla tilille, vaan hakija nostaa luottotililtä itse haluamansa summan. Joustoluottoon verrattavissa on myös pikaluotot, joissa on hieman erilainen takaisinmaksuperuste, kuin yllä mainitussa joustoluotossa.

Tämä tuo mahdollisuuden nostaa enemmän vippiä kuin sovittiin alun perin, tai vaihtoehtoisesti myös vähemmän lainaa. Luottotilin saldo määrittää paljonko rahaa voi nostaa. Kun luotosta maksetaan lyhennyksiä, palautuu se lainatilille nostettavaksi saldo.

Joustoluoton laina-aika on 1 kk – 60 kk luotonmyöntäjän ehdoista riippuen. Melkein kaikki joustavat lainat on mahdollista maksaa takaisin ennen eräpäivää, tai suuremmissa erissä kuin sopimus vaatii. Luoton ennenaikaisesta takaisinmaksusta ei muodostu lisäkustannuksia.

Joustava vippi mahdollistaa jatkuvan lainasopimuksen, joka on voimassa niin kauan kun tilillä on avointa saldoa, tai sieltä tehdään nostoja omalle tilille. Kuten mainittu, joustoluotto on myös lainaa ilman vakuuksia tai takaajia.

Edullinen laina ilman vakuuksia netistä

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajia antaa edullistesti rahaa tilille

Vakuudeton kulutusluotto

Kulutusluottoa voi saada 500e – 70000 euroa vakuudettomana. Kulutusluottona tarjotaan suurimmat luottosummat sekä pisimmät maksuajat lainalle. Yleisesti isoille lainoille tarjotaan 10 – 15 vuoden takaisinmaksuaika ilman vakuuksia.

Isot vakuudettomat kulutusluotot myönnetään samoilla perusteilla, kun muutkin nettilainat: hakijan tulee pystyä maksamaan vippi takaisin ilman ongelmia, eikä luottotiedoissa saa olla häiriöitä. Kulutusluottoa hakiessa lainanottajan tiedot ja palkkatulot tarkistetaan muita vippejä tarkemmin.

Isojen lainojen takaisinmaksu suoritetaan usean vuoden kuluessa. Sinä aikana voi velallisen kohdata työttömyys sekä terveysongelmat, jonka takia henkilökohtainen taloudellinen tilanne voi muuttua suuresti.

Vuosikorko voi kulutusluotto vipeissä kasvaa isoiksi, joten lainavertailu kannattaa aina tehdä. Lainaehtoja tarkastelemalla sekä lainalaskurin avulla voi tarkistaa takaisinmaksuajat, tuleeko lainalle avausmaksu, mikä on kuukausierä ja vuosikorko.

Tililuottona myönnetty kulutuslaina sopii erityisesti isojen hankintojen tekemiseen, kuten veneen tai auton ostamiseen. 70000 euron lainalla voi rahoittaa vaikka kesämökin ostamisen.

Vertaislaina ilman vakuuksia

Vertaislaina on uusin tapa ottaa rahaa lainaksi ja myös tämä on lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Vertaislaina eroaa muista luotoista siinä, että rahoituksen lainalle ilman vakuuksia tarjoaa toiset yksityiset sijoittajat. Rahoituspalvelu toimii välittäjänä, joka tuo sijoittamisesta kiinnostuneet yksityiset ihmiset ja lainanhakijat yhteen.

Sijoittajat eivät tiedä, kenelle lainaa rahaa. Välittäjäyhtiö hajauttaa sijoitukset useille lainoille minimoidakseen sijoitukselle muodostuvat riskit. Tämä suojelee sijoittajaa, jos kohdalle sattuukin laina-asiakas joka ei pysty maksamaan vippiä takaisin sovitusti.

Yhteisörahoituksella toteutettu vertaislaina on velalliselle loistava vaihtoehto. Se tarjoaa mahdollisuuden huomattavasti edullisimpiin korkoihin ja kuluihin kuin monessa muussa lainapalvelussa. Kyseessä on siis erittäin edullinen laina ilman vakuuksia.

Kysymyksiä lainasta ilman vakuuksia

Olemme keränneet tietopaketin koskien vakuudettomia vippejä. Löydät tästä yleisesti askarruttavia kysymyksiä liittyen hakemuksiin, kuukausieriin sekä lainatarjouksiin silloin, kun lainojen yhdistäminen tulee kyseeseen.

Mitä ovat takaajat ja vakuudet?

Takaajat

Takaaja on henkilö, joka sitoutuu yhdessä lainanottaja kanssa vastaamaan luoton takaisinmaksusta. Takaajan ei maksa lainaa aktiivisesti, mutta sitoutuu vastaaman lainasta kuin omastaan ongelmien sattuessa. Takaajahenkilöt ovat yleisesti käytettyjä isoissa pankkilainoissa kuten yritystä varten lainatussa rahassa sekä asuntolainoissa.

Takaajana toimiva henkilö on yleensä lähiomainen, perhettä tai muu sukulainen. Netistä haettavista luotoissa ei vaadita takaajahenkilöä, mutta joskus voi olla vaatimus rinnakkaishakijasta. Rinnakkaishakija on toinen henkilö, joka aktiivisesti osallistuu luoton maksamiseen. Yleensä rinnakkaishakija vaaditaan 15000 euron – 60000 euron lainoissa

Vakuudet

Vakuudet ovat lainalle asettava pantti. Panttina toimii esimerkiksi lainarahalla ostettu asunto. Vakuudellisessa lainassa uusi asunto tai auto laitetaan pantiksi rahan lainaamiselle. Ostettu omaisuus on koko ajan hakijan hallussa, mutta pankilla tai rahoituslaitoksella on oikeus ulosmitata omaisuus maksuongelmien syntyessä.

Vakuudeton luotto on myös edullinen, lue täältä lisää!
Joustavaa lainaa tilille ilman vakuuksia tai takaajia

Vakuudet lainoissa on yleinen tapa varmistaa, että lyhennykset hoidetaan sovitusti. Tämä on mielestämme väärin, oma muu omaisuus ei pitäisi joutua sidotuksi uusiin lainoihin.

Ongelmalliseksi vakuudelliset lainat muodostuvat myös, jos aikoo hankkia jotain käytettyä omaisuutta. Rahoituslaitokset esimerkiksi autokaupassa eivät yleensä myönnä lainaa mitään käytettyjä asioita vastaan. Tämä jättää suurimman osan veneistä ja autoista suoraan pankkilainojen ulkopuolelle.

Vakuudettomat pikalainat ovat suosittuja juuri niiden vapauden takia: kuka tahansa raha-asiansa hyvin hoitanut suomessa vakituisesti asuva aikuinen henkilö voi ottaa haluamansa summan lainaa omatoimisesti. Jopa 60 000 euroa lainaa tilille samana päivänä, eikä ole tarvetta sitoa omaisuutta tai suostutella muita ihmisiä auttamaan luoton ottamisessa.

Miksi hakea vakuudeton laina?

Vipissä ilman vakuuksia on hyvät ja huonot puolensa, jotka kannattaa tietää ennen kuin lainasopimuksen tekee. Vakuudelliset lainat perinteisistä kivijalkapankeista ei sovellu läheskään kaikille, kun laina ilman takaajia tai vakuuksia taas sopii kaikkien käyttöön.

Vakuudettomissa pikalainoissa on ehdottomasti enemmän hyviä kuin huonoja puolia, mutta tasapuolisuuden nimissä esittelemme asian joka kantilta.

Hyvät puolet

 • Lainaa voi hakea täysin omatoimisesti, ilman muiden ihmisten sitomista lainaprosessiin. Lainan takaaja on sitoutunut hoitamaan luoton velvoitteet kuin omansa, mikäli takaisinmaksussa seuraa jotain ongelmia. Mikäli vipin maksussa muodostuu jotain haasteita, joutuu takaaja maksamaan lainaa.
 • Rahan lainaaminen onnistuu ilman että tarvitsee asettaa muuta omaisuutta pantiksi luoton myöntämistä Varsinkin autokauppojen rahoituslaitokset ovat tunnettuja uuden auton vaatimisesta lainan vakuudeksi. Auto on ostajan käytössä, mutta on rahoittajan omaisuutta, kunnes lainattu raha on maksettu kokonaisuudessaan takaisin.
 • Vipit ilman vakuuksia voi hoitaa nopeammin ja helpommin kuin pankkien vakuudelliset lainat. Melkein jokaisen netistä haetun lainan voi maksaa kerralla pois, ilman suurempia kustannuksia. Perinteisten rahoituslaitosten myöntämät lainat ovat huomattavasti kankeampia, ja yleensä koko luoton pois maksaminen tuo hieman lisäkuluja vipille.
 • Rahan lainaaminen tapahtuu ilman kysymyksiä, tai selvityksiä mihin rahat käytetään. Perinteiset pankit ovat erotelleet eri lainatuotteet asioiden mukaan, kuten autolaina, asuntolaina tai venelaina. Näissä kaikissa vaaditaan selvityksiä, mitä lainalla on ostamassa. Netistä haetuissa luotoissa kukaan ei kysy, mihin rahat ollaan käyttämässä.

Huonot puolet

 • Koska lainalla ei ole vakuuksia tai takaajia, on se luotonmyöntäjälle hieman korkeampi riski rahan lainaamisessa. Tämän takia lainasta perittävä korkoprosentti on hieman kalliimpi, kuin lainoissa jotka myönnetään vakuuksien kanssa.
 • Isoissa lainsummissa kuten 10 000 euroa – 50 000 euroa vaaditaan lainalle ilman vakuuksia usein rinnakkaishakija. Yhteishakijan kanssa otettu laina ei ole sama asia kuin laina takaajan kanssa, vaan rinnakkaishakija osallistuu aktiivisesti luoton lyhentämiseen.

Järjestelyn tarkoitus on helpottaa luoton takaisinmaksua. Kahden ihmisen tulot mahdollistavat nopeamman takaisinmaksun järjestelyn, kuin vain yhden ihmisen tulot. Joidenkin mielestä netistä haettavilla lainoilla on huono maine, mutta tämä on mielestämme vanha ja väärä.

Nettilainat ovat suhteessa uusi tapa hakea rahaa heti tilille, ja markkinoiden alkuaikoina osa yrityksistä tarjosi erittäin kallista vippiä. Tilanne on kuitenkin muuttunut suuresti, ja luottotoiminta on nykyään tiukasti valvottua ja kontrolloitua.

Onko laina ilman vakuuksia haettu luotto kallis?

Vippi ilman vakuuksia onnistuu minuuteissa!
Ota vakuudeton laina ja saat 60000 euroa tilille jo tänään

Vakuudeton laina on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta se on silti edullinen laina. Korkoprosentit vaihtelevat eri luottolaitosten tarjoamien vippien välillä suuresti, edullisimpien kilpaillessa vakuudellisten lainojen korkojen kanssa.

Nettilainojen korkoprosentin arviointi ei ole niin suoraviivaista, mitä pankkien myöntämissä vipeissä. Pankkien lainat maksetaan takaisin sovitussa aikataulussa, eikä niitä voi yleensä ilman erillisiä kuluja kuitata kerralla pois.

Vakuudettomat lainat voi aina maksaa pois kerralla etukäteen, jolloin säästetään syntyvissä kustannuksissa kuten tilinhoitomaksut, sekä kuukausikorko ja mahdolliset muut kustannukset.

Kuka voi hakea lainan ilman vakuuksia lainan?

Netistä onnistuu edullinen laina vakuudettomasti, kun täyttää lainasopimuksessa vaaditut ehdot. Lainasopimuksen ehdot määräytyvät lain asettamien vaatimusten ja luottoyritysten omien vaatimusten pohjalta.

Laki määrittää lainanhakijalle seuraavat pakolliset ominaisuudet:

 • Vähintään tarvitaan pikavippiin 18v ikä. Lainanottajan tulee olla täysi-ikäinen, ja oikeustoimikelpoinen henkilö.
 • Vakituinen osoite suomessa. Ulkomailla asuva ei voi hakea vakuudetonta lainaa suomessa. Väliaikainen osoite ei käy, vaan se tulee löytyä väestöliiton osoiterekisteristä.
 • Lainanottajalla ei saa luottotiedoissa merkintöjä. Luottotietohäiriö on automaattisesti este lainan myöntämiselle.
 • Riittävästi tuloja luoton maksamiseen takaisin. Laki ei ota suoraan kantaa paljonko tuloja tulee olla, että luottoa voidaan myöntää. Se on luottopalveluiden päätettävissä.

Lakimääräisten vaatimusten lisäksi luottolaitos asettaa omat vaatimukset vakuudettoman lainan myöntämiselle:

 • Ikäraja voi vaihdella 18 – 23 vuoden välillä hakiessasi lainaa ilman vakuuksia. Luottolaitokset voivat omatoimisesti määritellä, mikä ikäraja vipin nostamiselle on määritetty. Osa vippipalveluista haluaa ainoastaan vanhempia asiakkaita, joten ikäraja ei välttämättä vaikuta lainasummaan tai korkoprosentteihin.
 • Luotonmyöntäjät tekevät luottoarvion jokaisesta hakijasta lainahakemuksen ja siinä toimitettujen tietojen perusteella. Luottoarviossa määritetään hakijan maksukyky lainalle, mikä vaikuttaa siihen millä ehdoilla pikalaina hakijalle myönnetään.
 • Lainanmyöntäjät voivat omatoimisesti päättää miten tunnistautuminen tapahtuu luottoportaaliin. Yleisin käytössä oleva tapa on verkkopankkitunnusten avulla tehty vahva varmennus. Nykyisin on myös mahdollista tunnistautua virallisella mobiilivarmenteella, jos pankki tarjoaa kyseisen mahdollisuuden. On myös mahdollisuus hakea pikalainaa prepaid liittymällä.

Kaikki pikalainan myöntämiseen vaaditut ehdot tulee täyttää, että rahaa voi saada. Jos ikäraja ei riitä luottolaitoksen ehtoihin, ei sinne kannata hakemusta lähettää koska se hylätään automaattisesti. Samoin on turhaa ajan tuhlaamista hakea lainaa ilman tuloja.

Minulla on vanhoja maksuhäiriömerkintöjä, voinko hakea vakuudettoman vipin?

Mikäli luottotiedoissa on vanhoja merkintöjä mutta olet hoitanut raha-asiat viime vuosina hyvin, on mahdollista, että luotonmyöntäjä heltyy antamaan lainaa ilman vakuuksia. Tästä ei ole mitään varmuutta, miten lainalaitos katsoo nykyisen rahatilanteen.

Voidaan olettaa, että jos on hyvin palkattu vakituinen työ, ja kaikki raha-asiat ovat olleet hoidossa maksuongelmien jälkeen, niin ainakin pienen pikavipin voi hakea onnistuneesti.

Lainaa ilman takaajia yhdeltä sivulta
Hae vakuudeton laina heti tilille

Lainahakemusten lähettäminen on ilmaista ja maksaa vain vaivan, joten voit helposti koittaa saatko myönteisen lainapäätöksen haluamallesi vipille. Lainatarjous sekä lainaehdot toimitetaan lainapäätöksen mukana.

Alustava lainapäätös tehdään minuuteissa, eikä sido vielä ottamaan vippiä, joten voit myös testata useassa eri palvelussa, minkälaisen lainatarjouksen palvelusta saat.

Nämä ovat rajatapaus tilanteita, jotka käsitellään aina tapauskohtaisesti jokaisessa palvelussa. Tämän vuoksi yksiselitteistä vastausta ei tähän voi antaa.

Voinko valita itse kuukausierän kun haen lainaa ilman vakuuksia?

Tämä riippuu täysin vippiä myöntävän lainayrityksen ehdoista. Lainatuotteesta riippuen kuukausierän voi valita itse, parhaiten tämä onnistuu joustoluottona haetuissa rahoituksissa.

Joutoluotto mahdollistaa rahojen takaisinmaksun vaihtelevan kokoisissa erissä: kunhan vähimmäislyhennys tehdään, niin vippitili pysyy käytössä ja rahaa voi nostaa tarvittaessa lisää. Jos joustoluottoa ei halua nostaa enempää, voi luoton silti maksaa takaisin haluamissaan erissä.

Pikavippi maksetaan takaisin kerralla, joten siinä takaisinmaksettava summa on vähintään lainasumman verran, yleensä vipille tulee myös korkoja. Pitkällä maksuajalla onnistuu myös pikalaina, mutta nämäkin ovat tasalyhenteisiä summia.

Tililuotto kulutuslaina maksetaan yleensä tasalyhenteisinä summina, mutta lyhennyksen suuruus tulee päättää lainasopimuksen tekemisen yhteydessä. Sopimuksen tekemisen ja rahojen siirtämisen jälkeen muutokset vaativat päivitetyn lainasopimuksen.

Se ei kaikissa palveluissa ole edes mahdollista, ja toisissa siitä muodostuu ylimääräisiä kuluja. Muista tehdä pikalainavertailu huolellisesti ja vertailla tarjoukset ennen hakemista, mutta muista tehdä lainasuunnitelma koskien takaisinmaksua. Huolellisesti suunniteltuna lainaa ilman vakuuksia on helppoa maksaa takaisin.

Ei kommentteja

Jätä Kommentti