Lainaa Pankkitunnuksilla

3881 0
Lainaa Pankkitunnuksilla
(Last Updated On: 4.11.2023)

Lainaa pankkitunnuksilla on yleisin keino hakea pikalaina heti tilille, mutta tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Nykyisin mobiilitunnistautumista tukevien vippipalveluiden määrä on kasvanut nopeasti, minkä takia nettipankkitunnuksilla lainaa ei ole enää ainoa vaihtoehto.

Puhelimella pikalainaa käy myös nopeasti ja vaivattomasti, mutta sen käyttöönotto tulee tehdä etukäteen. Useat lainapalvelut tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa ilman verkkopankkitunnuksia. Puhelimella ja pankkitunnuksilla on molemmilla erittäin suosittu laina 500 euron pikavippi, mutta myös muita lainasummia haetaan aktiivisesti.

Mobiilivarmenteen ja pankkitunnusten tarkoitus on sama: tunnistaa lainanhakija aukottomasti, sekä mahdollistaa sujuva sekä vaivaton pikavipin hakeminen luottopalveluista. Lainapalvelut jotka hyväksyvät molemmat tunnistautumiset tarjoavat hakijoille ensilainaajan etuja kuten pikavippi ilman kuluja,

Hae pikalainaa pankkitunnuksilla

Pikalaina pankkitunnuksilla on yleisin tapa hakea vippiä, koska melkein jokaisella on käytössää nettipankkiin tunnukset. Nettipankkitunnukset toimitetaan asiakkaille tilin avaamisen yhteydessä, tai jos et ole niitä saanut, niin ne voi pyytää asiakaspalvelun kautta.

Pankkitunnuksien avulla pikavipin hakeminen käy todella jouheasti. Samalla kun lainahakemusta lähetetään, käytetään pankkiyhtiöiden yhteistä TUPAS – tunnistautumista sähköisen tunnistuksen mahdollistamiseksi.

Tunnistautumista varten ei tarvitse tehdä mitään erillisiä valmisteluja. Lainahakemukseen tunnistautuminen tapahtuu täysin samalla tavalla, kun kirjautuisit verkkopankkiin.

Näin haet pikalainaa pankkitunnuksilla:

 1. Käytä lainahakua haluamasi lainasumman etsimiseen
 2. Vertaile pikalainat hakutuloksista
 3. Siirry luottolaitoksen sivuille täyttämään pikalainahakemus
 4. Syötä verkkopankkitunnukset, kun palvelu vaatii tunnistautumista

Näin helppoa on hakea vippi pankkitunnuksilla! Pikavippihakemus käsitellään yleensä välittömästi. Jos kaikki tarvittavat asiakirjat sekä tiedot on toimitettu, saat lainatarjouksen yhdessä luottopäätöksen kanssa.

Hae pikalainaa puhelimella

Lainaa puhelimella onnistuu, mikäli käytössä on puhelinoperaattorin tarjoama mobiilitunnistautuminen. Mobiilitunnistuksessa käytetään henkilön omistamaa puhelinnumeroa sähköisenä vahvistuksena.

Tee koko lainahakemus puhelimella ja nosta vippiä tilille
Puhelimella pikavippiä heti tilille mistä tahansa

Mobiilitunnistautuminen tulee olla aktivoituna teleoperaattorin toimesta. Kun palvelu aktivoidaan, tulee käyttäjälle erillinen henkilöllisyyden vahvistamiseen tarkoitettu viesti. Sitä ei siis voi ottaa suoraan käyttöön, kun pikalainaa päätetään hakea, vaan mobiilivarmenne tulee olla aktivoituna aiemmin.

Kun pyydät että mobiilivarmenne aktivoidaan, ohjataan käyttäjä tunnistautumaan. Tunnistautumisen yhteydessä määritetään henkilökohtainen salasana, jonka avulla lainapalveluun tunnistaudutaan lainan hakemisen yhteydessä.

Mobiilitunnistetta tarjoavat käyttöön suomessa DNA, Elisa ja Telia operaattorit.

Näin aktivoit mobiilitunnisteen ja haet pikalainaa

 1. Siirry mobiilioperaattorin palveluun aktivoimaan tunnukset ja asettamaan salasana
 2. Kun olet saanut vahvistuksen, että mobiilivarmenne on käytössä niin voit siirtyä lainapalveluun
 3. Käytä lainahakua sopivan vippipaikan löytämiseen
 4. Kun sopivasta luottolaitoksesta on löytynyt haluttu laina, siirry tunnistautumaan käyttämällä puhelinnumeroa ja salasanaa jonka määritit kohdassa 1.

Pikalainan hakeminen mobiilivarmenteen avulla ei varsinaisesti eroa verkkopankkitunnuksilla lainan hakemisesta muuta, kuin miten palveluun tunnistaudutaan. Helpointa on aktivoida mobiilivahvenne ensin, ja sitten siirtyä hakemaan pikavippiä luottopalvelusta, näin voi olla varma, että koko lainaprosessi hoituu kerralla loppuun asti.

Tarvittaessa onnistuu myös pikalaina prepaid liittymällä, mikäli rekisteröityä puhelinnumeroa ei ole tarjolla.

Nosta pikalainaa tekstiviestillä

Pikalaina tekstiviestillä on hieman erilainen prosessi kuin muut vaihtoehdot hakea lainaa. Vippi tekstiviestillä vaatii aktiiviset lainasopimuksen olemassa olon, muuten se ei ole mahdollista.

Koko lainaprosessia ei voi siis suorittaa ainoastaan tekstiviestiä käyttämällä, mutta lisää pikalainaa tekstiviestillä voi nostaa luottotililtä. Tämän toimiminen vaatii luottopalvelun tarjoamaa mahdollisuutta hakea lainaa tekstiviestin avulla.

Tekstiviestipalvelua tukevat pankit toimittavat lainapäätöksen yhteydessä PIN -koodin, minkä avulla voi vaivattomasti nostaa omalle tilille rahaa. PIN – koodi ja puhelinnumero toimivat hakijalle tunnisteena, kun tarkoituksena on nostaa vippiä tekstiviestillä.

Näin nostat lisää pikalainaa tekstiviestillä

 1. Kirjaudu pikavippipalvelun sivulle ja tarkista onko tililläsi saldoa tarpeeksi
 2. Lähetä tekstiviesti oikeassa muodossa vippipalvelun antamaan numeroon
 3. Muista tunnistaa itsesi PIN – koodin avulla
 4. Luottopalvelun ehdoista riippuen pikavippi siirretään tilille joko heti tai 07 -23 välisenä aikana

Pikavippi tekstiviestillä toimii erityisen hyvin, kun on tarvetta hakea lisää lainaa tilille. Muista tarkistaa yksityiskohtaiset ohjeet luotonmyöntäjän sivuilta ennen kuin haet tekstiviestillä lainaa.

Pankkitunnukset vai puhelin – kumpi on parempi vaihtoehto?

Pikalainavertailun tekeminen on tärkeää vippien sopivien ominaisuuksien löytämiseksi, ja sama pätee myös muihin asioihin. Vertailemme tässä osiossa verkkopankkitunnuksia ja lainaa puhelimella vaihtoehtoja. Voit tarkistaa mitkä ominaisuudet ovat itsellesi tärkeitä, kun tarkoituksena on ottaa lainaa pankkitunnuksilla. Molemmat vaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuden nostaa lainaa tilille vaivattomasti ja nopeasti.

Tunnistautuminen on aina ehdottoman pakollista, oli kyseessä sitten 100 euron vippi tai iso 30000 e laina. Mitään lainaa ei voida myöntää ilman tunnistautumista.

Jos haluat käydä jo valitsemaan uutta lainapalveluasi, löydät kaikki uudet pikavipit tästä.

Käyttämisen helppous jos hakee lainaa pankkitunnuksilla

Käyttämisen helppoudella arvioimme sitä, miten paljon toimenpiteitä tulee tehdä ennen kuin on mahdollista käyttää valittua palvelua lainan hakua. Esimerkiksi voiko vippiä hakea siltä seisomalta, vai tuleeko tunnukset esimerkiksi aktivoida etukäteen?

Käytön helppous on tärkeässä roolissa, puhutaan tilanteessa missä tarvitaan esimerkiksi pikavippi heti tilille. Tällaisessa tilanteessa ei ole aikaa tai välttämättä mahdollisuutta alkaa aktivoimaan tunnuksia vipin hakua varten.

Jos hallussasi on verkkopankkitunnukset se tarkoittaa, että ne ovat käyttövalmiit pikavipin hakemista varten. Vaikka puhelimessa on operaattorin toimittama SIM – kortti, ei se automaattisesti tarkoita, että mobiilivarmenne on toiminnassa ja pikavippiä voisi hakea saman tien.

Puhelimella pikavippiä ilman verkkopankkitunnuksia vaatii siis huomattavasti enemmän valmisteluja, kuin pikalaina pankkitunnuksilla.

Turvallisuus

Nettipankkitunnusten käyttäminen on turvallisin vaihtoehto, koska käytetään vaihtuvaa tunnuslukua, mitä ei ole säilötty minnekään, mistä sen voisi varastaa. Jos tunnuslukukortti tai ohjelma salasanojen luontia varten katoaa, voidaan se mitätöidä ja lähettää käyttäjälle uusi tilialle. Tästä syystä lainaa pankkitunnuksilla hakeminen on ehkä se kaikista turvallisin muoto.

Jos hakijan pankkitunnukset katoavat, ei sekään estä pääsyä luottopalveluun. Heti kun uudet tunnukset verkkopankista on toimitettu, pystyy asiakas kirjautumaan tililleen täysin normaalisti. Yksikään luottopalvelu ei tallenna mitään tunnistautumiseen liittyviä tietoja verkkopankkitunnuksia käytettäessä.

Mobiilivarmennus vaatii asiakkaan itse asettaman salasanan puhelinnumeron lisäksi. Mobiilioperaattori varmistaa SIM – kortin omistajan olevan oikea henkilö, joka SIM – kortin omistus tunnistetaan asetetun salasanan avulla.

Tämä on periaatteessa turvallinen tapa, mutta käyttäjän huolimattomuus muodostuu suurempia riskejä, kuin verkkopankkitunnuksia käytettäessä. Pelkän matkapuhelimen avulla ei tunnistautumista voi tehdä, joten älylaitteen hukkaaminen ei ole vielä katastrofi. Mikäli salasana on tallennettu helposti löydettävästi puhelimelle, on tilanne paljon vakavampi.

Joustavuus

Lainan hakijan kannalta on tärkeää, että valittu tapa hakea lainaa joustaa tarpeiden mukaan. Kun haetaan pikalainaa verkkopankkitunnuksilla, niin tunnusluku listan tai salasanageneraattorin tulee olla käden ulottuvilla, muutan kirjautuminen palveluun ei onnistu.

Tämä voi estää luottotilille kirjautumisen esimerkiksi kyläilyn yhteydessä, jos avainlukulistaa ei ole koko ajan mukana.

Puhelimella lainaa antaa paljon enemmän vapautta hakea lainaa, milloin tahansa. Et tarvitse avainlukulistaa, ainoastaan matkapuhelimen sekä oman salasanan. Voit mistä tahansa ja milloin tahansa hakea lainaa oman kännykän avulla, kunhan muistat mobiilivarmenne palvelun salasanan.

Salasana omassa muistissa ja kännykkä taskusta löytyy useammin, kuin verkkopankkitunnukset sekä avainlukulista. Lainaaminen puhelimella voittaa siis tämän osuuden.

Helpointa lainaa saa pankkitunnuksilla
Vippi tilille verkkopankkitunnuksilla vaivattomasti

Nopeus

Kun lainapalveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai kännykällä, niin se tapahtuu aina tietoverkon asettamien nopeusrajoitusten mukaisesti. Lainaa pankkitunnuksilla on yksi nopeimmista tavoista saada laina tilille. Itse tunnistautumispalvelun käyttämisessä ei ole juurikaan eroa. Suurin erotus muodostuu nettipankkitunnuksien avainluvun löytymisestä, verrattuna puhelimen avulla tehtävään mobiilitunnistukseen.

Avainluku verkkopankkitunnukset vaihtuvat joka kerta, joten sitä ei voi suoraan ulkomuistista naputtaa kirjautumissivulle.

Puhelimella tehtävä tunnistus pitää sisällään kirjautumisen hyväksymisen, joka tulee välittömästi, kun salasana ja puhelinnumero on syötetty palveluun, minne kirjaudutaan.

Periaatteessa molemmissa palveluissa on mahdolliset pieneen viiveeseen, mutta kyse on sekunti tason eroista. Nopeuden kannalta emme voi siis antaa arvioita kumpi on parempi vaihtoehto, pankkitunnukset vai puhelin.

Lainaa tilille tekstiviestin avulla ilman pankkitunnuksia

Kuten aiemmin kerroimme, on laina tekstiviestillä hieman eri asia, kuin pikalainan hakeminen kännykällä. Tekstiviestin avulla ei ole mahdollista tunnistautua luottopalveluun tasolla, mikä olisi hyväksyttävää.

Pikavippi tekstiviestillä maksaa myös hakijalle tekstiviestin verran kustannuksia. Muille keinoilla vipin ottaminen itsessään ei aiheuta kustannuksia, ainoastaan luotolle syntyvä kuukausikorko sekä muut mahdolliset kulut.

Pikalaina tekstiviestillä antaa mahdollisuuden tehdä siirtoja jo myönnetyistä lainoista, ja tämä on ehdottomasti loistava etu osalle hakijoista. Tekstiviestillä voi mistä tahansa, mistä löytyy kännykkäverkkoa, siirtää rahaa omalle tilille.

Ei tarvitse olla pääsyä mobiilinettiin missään muodossa, jos puhelin kuuluu niin saa tekstiviestillä vippiä heti tilille. Vaatimuksena tekstarivipille on aktiivinen lainasopimus, sekä että pikalainatililtä löytyy tarpeeksi katetta noston tekemistä varten.

Vippi tekstiviestillä ei siis ole vertailukelpoinen lainaa puhelimella tai pikalainaa pankkitunnuksilla aiheiden kanssa, siksi emme ota sitä mukaan vertailuihin.

Pikalainaa puhelimella heti tilille
Saat helposti lainaa puhelimella käyttämällä mobiilivarmennetta

Pikalainaa soittamalla – onnistuuko edelleen?

Ennen vanhaa oli lainan hakeminen puhelimella täysin mahdollista. Pankkiin soitettiin ja pyydettiin laintarjousta, joka lähetettiin sitten kotiin perinteisellä postilla. Soittamalla pankkiin ja hakemalla lainaa ilman vakuuksia ei ole enää järkevä vaihtoehto, koska vakuudettomien vippien käsittely on siirretty kokonaan nettiin.

Puhelimella haettu laina vaatisi jonkun muun keinon tunnistaa lainan hakija, kuin käytössä olevat pankkitunnukset ja mobiilivarmenteen. Tämän vuoksi pikavippiyritykset eivät myönnä pikalainaa soittamalla, vaan ainoastaan sähköisesti haettuna.

Pankkitunnukset katosivat – mitä nyt teen?

Voit olla huoletta, kun saat uudet verkkopankkitunnukset pankista, niin voit kirjautua palveluun täysin normaalisti ja hakea lainaa pankkitunnuksilla. Pankki ei tallenna mitään kirjautumisen tietoja, vaan se tekee varmistuksen käyttäjästä kolmannen osapuolen palvelun kautta, missä TUPAS tunnistautuminen tehdään.

Ei ole tarvetta ottaa yhteyttä asiakaspalveluun, koska kirjautuminen ei ole sidottu mitenkään luottotilin tietoihin. Odotat vain, että saat uudet tunnukset pankista ja voit jatkaa kirjautua tilillesi täysin normaalisti.

Hukkasin puhelimeni – pääsenkö kirjautumaan mobiilivarmenteella?

Lainaa tekstarilla tai pankkitunnuksilla
Pikalainaa pankkitunnuksilla tai puhelimella heti tilille

Mobiilivarmenne on sidottu omaan SIM – korttiin, joten jos sinulla ei ole oma puhelin ja SIM – kortti hallussa, ei mobiilikirjautumista voi käyttää. Teleoperaattorin tulee lähettää sinulle uusi SIM, mikä on sidottu samaan numeroon kuin aiemmin.

Joudut myös pyytämään uudelleen mobiilivarmenteen aktivoimista omalle SIM – kortille, ellei se kuulu automaattisesti teleoperaattorin tarjoamiin palveluihin.

Mikäli sinulla on oma SIM – kortti hallussa, mutta rekisteröinnissä käytetty puhelin katosi, niin tilanne ei vaadi erikoisia toimenpiteitä. SIM – kortin voi kytkeä mihin tahansa älypuhelimeen ja suorittaa mobiilivarmennuksen sen avulla.

Onko hinnoitteluissa eroja pankkitunnuksien ja puhelimen välillä?

Se millä keinolla tunnistaudut lainan hakijaksi, allekirjoitat hakemuksen tai nostat lisää lainaa tilille, ei vaikuta mitenkään luotolle muodostuviin kuukausikorkoihin tai muihin kuluihin. Ei myöskään ole väliä nostatko lainaa 1000 euroa vai 10000 euroa kulutusluottoa, tunnistautumiskeinolla ei ole hintaan vaikutusta.

Lainapalvelu ei tee muutoksia hintaan sen perusteella, mitä tarjottua tunnistautumista käytetään. Koska kaikki tunnistautumiset tehdään kolmansien osapuolien tarjoamissa palveluissa, ei siitä muodostu erillisiä kustannuksia luottolaitokselle tai hakijalle.

Ainoa mistä muodostuu lisäkustannuksia hakijalle, on vipin nostaminen tekstiviestillä: Tässä tapauksessa tekstiviestin hinta jää hakijan maksettavaksi.

Ei kommentteja

Jätä Kommentti