Halino arvostelu ja kokemuksia

3085 0
Halino Kokemuksia
(Last Updated On: 2.5.2024)
Halino lainapalvelu

Halinon kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia 100-6000e väliltä pitkällä 1-5 vuoden maksuaikataululla.

Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu helposti netissä ja saat lainarahat tilille yleensä 24 tunnin kuluessa riippuen hieman siitä missä pankissa tilisi on.

Halino tarjoaa lainoille joustavat ja kuluttajaystävälliset lainaehdot. Maksuaikatauluun saat joustoa ottamalla itsellesi yhden maksuvapaan kuukauden, jonka saat tarvittaessa ilman lisämaksuja. Et myöskään joudu maksamaan lainasta mitään muita kuluja kuin todellisen vuosikoron – avausmaksuja tai muita ylimääräisiä kuluja ei ole, joten Halino on oiva vaihtoehto, jos haluat yksinkertaisen vuosikorollisen kulurakenteen.

 • Lainaa 6000 euroa
 • Rahat tilille heti samana päivänä
 • Täytä hakemus minuuteissa ilmaiseksi verkon kautta
 • Joustava lainapalvelu
 • Ei avaus- tai tilinhoitomaksuja

Halino lainapalvelu

Halino laina on todella selkeä ja koron lisäksi ei lainatuotteissa ole minkäänlaisia muita maksuja. Tämän ansiosta on varsin yksinkertaista suunnitella millaisella ajalla voit maksaa lainan pois ja millaisia kuukausieriä pystyt maksamaan ilman turhaa stressiä.

Laina on todella helppo hakea ilmaisella hakemuksella netissä 24 tuntia vuorokaudessa. Alustavan luottopäätöksen saat heti ja rahat siirtyvät käyttöösi yleensä saman päivän aikana riippuen toki käyttämästäsi pankista.

Halino tunnettiin aiemmin nimellä Halens-laina ja se on toiminut Suomen rahoitusmarkkinoilla jo vuosia, mutta uusien tuulien puhaltaessa saattaa joskus hyväkin brändi kaivata kiilloitusta, mikä lienee olleen myös Halensin päivittäminen Halinoksi.

Asiakaspalvelu on todella ammattitaitoinen ja valmis auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Tätä avuliaisuutta kannattaa käyttää hyväksi jos vähänkään epäröi jonkin asian kanssa. Jos jokin asia hakemuksessa esimerkiksi mietityttää, kannattaa rohkeasti lähestyä asiakaspalvelua, sillä väärin merkityt tiedot saattavat johtaa hakemuksen hylkäämiseen ja mahdollinen luotto voi jäädä saamatta. Samalla syy hylkäävään päätökseen saattaa jäädä epäselväksi, koska yleensä luotonantajaa ei velvoiteta kertomaan syytä hakemuksen hylkäämiselle.

Halino on todella hyvä ratkaisu kaikille jotka ovat hakemassa lainaa 100 eurosta ylöspäin. Huomaa että Halinon kautta on mahdollista hakea myös pienempiä lainoja pitkällä maksuajalla.

Halino lainapalvelun etuja:

 • Hakeminen ei maksa mitään.
 • Lainoissa ei ole piilokuluja.
 • Lainapalvelu on auki 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Alustava luottopäätös heti.

Kuka voi hakea lainaa Halinolta?

Halinolta voi luottoa hakea henkilö joka on vähintään 22 vuotta täyttänyt ja Suomen kansalainen.

Lainasummasta riippuen hakijalla tulee olla säännöllisiä tuloja sen verran että hän voi lainan takaisin maksaa. Hakijalla ei saa missään tapauksessa olla rekisteröityä maksuhäiriömerkintää. Yksin Halinolta voi hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia maksimissaan 3000 euroa ja yhteishakijan kanssa jopa 6000 euroa.

Voit hakea Halinolta lainaa jos täytät seuraavat ehdot:

 • Olet täyttänyt 22-vuotta.
 • Olet suomen kansalainen tai suomessa pysyvästi oleskeleva.
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Sinulla on suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset.

Paljonko lainaa voi saada?

Lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia 100-3000 euroa ja jos sinulla on tarvetta saada suurempaa lainaa, niin yhteishakijan kanssa voit Halinolta hakea jopa 6000 euron suuruista lainasummaa.

Lainasumma myös riippuu tuloistasi ja muusta henkilökohtaisesta tilanteestasi. Yleensä tulojen ja menojen erotus kertoo paljon maksukyvystäsi, joka on yksi olennainen osa arvioidessa saatavilla olevaa lainasummaa.

Myös maksuhistoriasi ja se kuinka olet maksanut edellisiä lainojasi takaisin, vaikuttaa kuinka paljon uutta lainaa sinulla on saatavilla. Voit myös harrastaa itse tätä perus aritmetiikkaa ja esimerkiksi maksaa pois vanhoja luottokorttejasi ennen kuin haet uutta lainaa.

Millaisen laina-ajan voin saada?

Lainalle takaisinmaksuaikaa on mahdollista saada yhdestä viiteen vuotta. Tarvittaessa voit myös pitää kaksi lyhennysvapaata kuukautta vuodessa, mikäli olet jo useamman kuukauden hoitanut kaikki lyhennykset ajallaan.

Voit myös halutessasi maksaa lainasi pois nopeammin kuin sopimuksessa on sovittu, eikä tämä aiheuta mitään lisäkustannuksia. Tämä onkin todella hyvä käytäntö ja siitä kannattaa ottaa hyöty irti, mikäli se vain on mahdollista.

Mitä tarkoittaa rinnakkaishakija?

Rinnakkaishakija tai toiselta nimeltään yhteishakija on henkilö, joka hakee luottoa yhdessä samalla hakemuksella alkuperäisen hakijan kanssa. Tällä tarkoitetaan yhteisvastuullista lainaamista, jossa molemmat hakijat vastaavat luoton tuomista velvoitteista yhdessä. Tämä on erittäin hyvä käytäntö esimerkiksi pariskunnille, sillä mahdollisen eron sattuessa ei jää epäselvyyttä kenen hoidettavaksi velka lopulta päätyy.

Yhteishakijan kanssa on usein mahdollista saada lainaksi suurempia summia ja alhaisemmilla koroilla ja muilla maksuilla, koska yhteishakija pienentää lainanantajan riskiä huomattavasti.

Halinolta esimerkiksi voi saada luottoa 3000 euroa, mutta jos hakee yhdessä jonkun muun kanssa, niin sitä voi saada jopa 6000 euroa.

Yhteishakija on tavallisesti puoliso, mutta toki myös sukulainen tai vaikka ystävä kelpaa tähän rooliin. Hakijoiden ei tarvitse asua samassa taloudessa ja käytännössä kuka tahansa lainaehdot täyttävä henkilö voi toimia yhteishakijana.

Miksi hakisin Halinolta, kun luottoa saa pankistakin?

Lainaa saa toki pankistakin, mutta sen hakemisessa menee usein aikaa. Täytyy varata aika lainaneuvojalle ja pankit myös ovat auki todella rajoitetusti ja konttoreita löytyy yhä harvemmasta paikasta.

Halinolla sen sijaan voit lainaa hakea mihin aikaan tahansa ja palauttaa hakemuksen kätevästi netissä. Hakemus käsitellään yrityksen aukioloaikana todella nopeasti ja rahat saa myös tililleen pikaisesti.

Kaikki lainat ovat vakuudettomia kulutusluottoja ja niitä voi hakea ilman takaajaa, tai muita lisävakuuksia. Tosin mikäli haluaa lainaksi maksimisumman eli 6000 euroa, niin siihen tarvitsee yhteishakijan.

Mihin tarkoitukseen voin saada lainaa?

Lainaa voi saada mihin tahansa tarkoitukseen. Lainan käyttökohdetta ei erikseen edes hakemuksessa kysytä. On siis jokaisen oma asia, että mitä haluaa lainallaan tehdä.

Usein kuitenkin sillä hoidetaan arjen yllättäviä kuluja, kuten pakollisia remontteja tai vaikka puhelimen tai auton korjauksia. Tokihan sillä voi myös vaikka maksaa lomamatkan tai jos matka on maksettu, niin lainaa voi käyttää lomakassana. Eli mikä tahansa käyttötarkoitus lainaajalla onkaan, niin sillä ei ole merkitystä.

Mikä on lainaturva?

Lainaturva on luotolle valinnainen lisäturva, joka tuo turvaa mahdollisen työttömyyden tai työkyvyttömyyden kohdatessa. Se auttaa lainanlyhennyksissä, jos lainaajaa kohtaa äkillinen sairaus tai vaikka jopa kuolema.

Lainaturva maksaa 0,45 prosenttia avoinna olevasta lainasaldostasi, mutta kuitenkin vähintään 3 euroa kuukaudessa.

Valitettavasti moni ei koskaan varaudu pahimman päivän varalle ja jättää oman kohtalonsa sattuman varaan. Suosittelemme, että jokainen harkitsee hetken omaan tilannettaan ja miettii kuinka pystyisi hoitamaan lainaansa liittyviä velvoitteita jos jotakin yllättävää sattuisi kohdalle, tai sitä minkälaiseen tilanteeseen laittaisi oman perheensä jos lainanhoito vaikeutuisi työttömyyden tai työkyvyttömyyden kohdatessa.

Voinko saada maksuvapaata Halinolta?

Kyllä, jos olet maksanut vähintään neljä kuukausilyhennystä ajallaan, voit halutessasi pitää maksuvapaan kuukauden. Maksuvapaata ei tule sekoittaa ilmaiseen lainaan.

Vuodessa voit käyttää kaksi maksuvapaata kuukautta, joiden aikana korko pääomitetaan lainan kokonaissummaan. Takaisinmaksuaika pitenee näin ollen hieman.

Millaiset ovat Halinon perimät kulut?

Halino perii ainoastaan korkoa lainastaan, eikä mukaan liitetä mitään muuta ylimääräistä. Halino ei peri kuukausi- tai muita vuosimaksuja, eikä kuukausittaisia tilinhoitopalkkioita.

Lainan tämän hetkin vuosikorko on 26,40 prosenttia ja todelliseksi kaikki kulut huomioivaksi vuosikoroksi muodostuu 29,84 prosenttia eli kyseessä on ihan suhteellisen edullinen laina.

Halinon Yhteystiedot:

Halino / TF Bank AB, Suomen sivuliike

Pl 5600

00002 Helsinki

Puhelin: 02-0690 191

info@halino.fi

2.7
Lainasummat 4.2
Laina-ajat 2.7
Lainaehdot 2.4
Kulut & Korot 1.9
Kokemuksia 2.3
Halino Surkea

Halino ei vakuuta. Niin lainasummat kuin muut lainan ehdot eivät ole päivittyneet nykyaikaan. Netistä löytyy huonoja kokemuksia ja jotkut jopa väittävät Halinoa huijaukseksi. Onko Halino huijausta vai ei? Tutustu ja päätä itse.

Kerro kokemuksia
9.5 Kävijäarvosana 1 äänelle

Ei kommentteja

Jätä Kommentti