Vastuullinen lainatoiminta

Hae lainaa vastuullisesti

Lainan maksaminen takaisin onnistuneesti

Laina pitää aina pyrkiä maksamaan takaisin onnistuneesti sopimuksen mukaan. Lainasopimuksessa määritetään vähimmäislyhennykset, joka kulutusluotosta tulee maksaa joka kuukausi. Lyhennyksiä voi maksaa enemmän kuin minimisumman, jolloin luotto lyhentyy nopeammin. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan toimiva luoton takaisinmaksu. Hyvin suunniteltu lainan lyhennys on helppo hoitaa, eikä muodosta maksajalle ongelmia oman talouden muuttuessa. Mikäli maksuja ei hoideta ajoissa sovitusti, kertyy luotolle ylimääräisiä kuluja sekä korkoja, ja velka voi mennä jopa perintään asti.

Maksuongelmat

Jos pikalainan takaisinmaksussa tulee ongelmia, on heti tärkeintä ottaa yhteyttää luoton myöntäneeseen tahoon. PikalainaHeti sivusto ei voi voi auttaa lainanmyöntämiseen liittyvissä asioissa, vaan kaikki yhteydenotot koskien luottoa, sen hakemista, nostamista, maksamista tai muuta vastaavaa tulee hoitaa luoton myöntäneen palvelun kanssa. Ota siis välittömästi yhteyttä asiakaspalveluun uuden maksuaikataulun sopimiseksi. Jos et ota yhteyttä asiakaspalveluun, tulee avoin velka keräämään korkoa, kunnes se siirretään luottopalvelun toimesta perittäväksi perintäyritykselle.

Velan siirtyminen perintään

Velan siirtyminen perintään on huono asia, koska se tulee nostamaan entisestään avoimen luoton kuluja ja kustannuksia. Jos et ole vielä ottanut yhteyttä asian selvittämiseksi, niin tee se heti. Lainasumma alkaa kerätä huomattavasti lisää kuluja, kun velka siirtyy perittäväksi. Jos perintäkaari menee loppuun asti, on luvassa paljon ongelmia: Oikeudenkäynti muodostaa leijonanosan lisää kuluja ja luottotietoihin tulee merkintä. Luottohäiriö tulee vaikeuttamaan paljon asioita ja tekemään lainan hakemisesta mahdotonta tulevaisuudessa.

Osapuolten vastuullisuus

Vastuullinen lainaaminen on monen osapuolen velvollisuus. Lainaa myöntävän tahon tulee olla vastuullinen omissa toimissaan lainaa myöntäessä, mutta asiakkaalla on myös vastuunsa lainan ottajana.

Lainaamisen vastuullisuus

Lainapalvelun tulee aina varmistaa mahdollisuuksien rajoissa, että hakija on kykeneväinen maksamaan takaisin otetun lainan. Tämä tarkistaminen tapahtuu käyttämällä palkkatuloja, luottotietorekistereitä, kaupparekistereitä, verotustietoja tai muita kolmansien osapuolien laillisesti keräämiä tietoja. Luotonmyöntäjän velvollisuuksiin kuuluu selvittää maksuhäiriöt ja muut vastaavat asiat ennen luoton myöntämistä.

Lainanottajan oma vastuu

Lainaottajalla on velvollisuus varmistua omatoimisesti, että lainan maksaminen on takaisin mahdollista. Hakijan tulee myös toimittaa oikeat tiedot lainapalvelulle luottopäätöksen tekemiseksi. Väärien tietojen toimittaminen on rikollista ja johtaa oikeudellisiin toimenpiteisiin. Lainan hakijan ei tulisi ottaa lainaa, mikäli tietää varmasti oman tilanteensa heikkenevän tulevaisuudessa. Luottoa ei tulisi myöskään nostaa ikinä tarpeettomasti, vaan aina silloin kun sille on selkeä tarve!

Kysymyksiä lainaamisesta ja vastuullisuudesta

Voiko pyytää lainakieltoa kauttanne?

Valitettavasti se ei ole mahdollista, Pikalaina Heti ei ole tekemisissä joustoluoton myöntämisen tai lainahakemusten käsittelyn kanssa. Voit pyytää lainakieltoa suoraan luotonmyöntäjän asiakaspalvelusta.

Voitteko auttaa lainan valitsemisessa?

Voimme ainoastaan toimittaa tietoa, mikä voi helpottaa lainan valitsemisessa ja vertailussa. Viime kädessä lainan ottamisen päätös on aina asiakkaalla, eikä PikalainaHeti.fi palvelu ota siihen osaa.

Olen joutunut maksuvaikeuksiin, miten toimin?

Ensimmäinen toimenpide on ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään tai perintätoimistoon ja selvittää maksusuunnitelma avoinna olevilla luotoille. Muuten perintätoimet jatkuvat ja luvassa on oikeudellisia toimenpiteitä kuten ulosottopäätös. Seuraavaksi lasket, kuinka paljon sinulla on avoimia velkoja, ja miten niiden hoitaminen kannattaa tehdä. Tarpeen tullen ota aina yhteyttä asianomaisiin yksityiskohtien sopimiseksi. Kun olet saanut avoimet velat selvitykseen ja talouden hallintaan, kannattaa ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jotka on erikoistunut velallisen auttamiseen. Velkaneuvontaa löytyy kaikista kunnista niin yksityisille kuin yrittäjille. Kotimaan kattava velkaneuvonta Velallisen neuvontaa ja ohjausta  Lakineuvontaa ulosotossa