Lainaa 20-vuotiaalle

1524 0
Lainaa 20-vuotiaalle
(Last Updated On: 23.12.2023)

Hae alapuolelta lainaa 20-vuotiaalle. Valitse lainapalvelu ja täytä hakemus ilmaiseksi netissä. Listasimme netin kaikki palvelut, joista voi 20-vuotias hakea pikalainaa heti tilille.

Mistä pikavippiä 20v ikärajalla?

Nuorena monet asiat tuntuvat vaikeilta. Toisaalta kokee olevansa jo aikuinen, mutta ei sittenkään ihan. Myöskään täysi-ikäisyydestä huolimatta ihan kaikkia oikeuksia ei vielä ole tai sitten ne ovat olemassa periaatteen tasolla, mutta eivät käytännössä. Kuten myös lainaa 20-vuotiaalle hakiessa.

Eli tämä pätee myös raha-asioihin. Myös nuorella ihmisellä voi tulla äkillinen rahantarve, jota pikavippi helpottaisi huomattavasti. Joka paikka ei kuitenkaan myönnä pikavippi vasta 20-vuotiaalle, vaan vaatii, että ikää pitäisi olla enemmän.

Kuitenkin onneksi myös 20 v. voi saada lainaa, kunhan vain valitsee oikean firman. Nuorenkin aikuisen on siis mahdollista löytää pikavippiä, vaikka se ei kävisikään yhtä helposti kuin jo kauemmin tätä palloa tallanneilta. Akuutissa rahapulassa siis voi hyvin harkita pikavipin ottoa, vaikka olisi vasta nuori aikuinen.

Mihin 20-vuotiaat ottavat pikavippiä?

20v on ikä, jossa harvoin on vielä hirveästi kertynyt velvoitteita, ja moni elää vielä huoletonta opiskelijaelämää. Sen vuoksi nuoret eivät useinkaan hae isompia lainoja kuten remontti- tai autolainoja, vaan useimmiten tarvitaan vain pientä pikavippiä elämisen rahoittamiseen tai pieneen arjen luksukseen. Vanhemmille ihmisille esimerkiksi 500 euron vippi ei välttämättä ole paljon mitään, mutta monelle nuorelle aikuiselle se on iso summa.

Nuorten ottamat pikavipit siis menevät pitkälti peruselämiseen, matkusteluun, juhlimiseen ja yllättäviin menoihin. Kaikkeen siihen siis, mikä liittyy tavalliseen nuorten arkeen. Yhtä lailla sekä nuorelle että vanhemmallekin ihmiselle voi tulla tarve saada hetkellisesti ylimääräistä rahaa käyttöönsä ja näin ollen lainaa 20-vuotiaalle tulee kysymykseen. Tähän pikavipit ovatkin oiva apu.

Minkä takia pikavipin saaminen voi olla hankalampaa 20-vuotiaalle?

Pikavippifirmat eivät vaadi vakuuksia heiltä otettuihin lainoihin. Tämän vuoksi yritykset yrittävät muilla keinoin varmistaa sen, että asiakkaat pystyvät maksamaan lainansa takaisin. Yksi varokeino on ikärajan asettaminen korkeammalle kuin lain vaatimaan 18 vuoteen. Pikavippiyritykset saattavat nähdä nuoremmat kuluttajat epävarmempina maksajina kuin hieman varttuneemmat mikä on johtanut siihen, että jotkut pikalainayritykset ovat asettaneet lainan myöntämisen minimi-ikärajaksi jopa 24 vuotta.

Onneksi kuitenkaan kaikilla yrityksillä ei ole tällaista lainanmyöntöpolitiikkaa, vaan useampikin firma myöntää lainaa jopa 18-vuotiaille ja vielä useampi 20-vuotiaille. On siis varmaa, että lainansaanti ei tule tyssäämään ainakaan ainoastaan ikään. Jotkut firmat ovat ehkä pois laskuista, mutta silti on vielä jäljellä runsaasti palveluntarjoajia, joilta lainan voi saada.

Luottotietojen pitää olla puhtaat

Siitä huolimatta, että useat pikalainayritykset tarjoavat myös 20-vuotiaalle lainaa, on iän lisäksi olemassa kuitenkin muitakin ehtoja lainan saamiselle. Tärkein niistä on, ettei lainanhakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Tämä estää lainan saannin ihan jokaisesta pikalainayrityksestä, sillä maksuhäiriömerkinnät eivät ole mikään pieni asia, vaan kielivät todella vaikeista taloudenhallintaongelmista.

Nuoret ja opiskelijat voivat hakea pikavippiä 20-vuotiaana

Isompia lainoja hakiessa hakijalta saatetaan myös edellyttää tiettyä tulotasoa, jotta olisi varmaa, että laina myös on varaa maksaa omien tulojen puitteissa takaisin. Lisäksi vaaditaan, että hakija asuu vakituisesti Suomessa ja hänellä on oma suomalainen pankkitili. Ei siis ole kovin hankala täyttää lainan hakemisen kriteerejä, jos on aikaisemmin hoitanut raha-asiansa hyvin.

20-vuotiaskaan ei tarvitse vakuuksia pikavippiä hakiessa

Voisi luulla, että nuoremmilta hakijoilta vaadittaisiin vakuuksia pikavippiä hakiessa, mutta niin ei asia onneksi ole. Pikalaina on aina vakuudetonta lainaa, mikä tekee sen hakemisesta niin helppoa ja yksinkertaista. Tähän varmaan perustuukin se, miksi pikavipit ovat niin suosittuja kaikissa ikäluokissa.

Toinen syy lienee, että pientä lainaa on todella vaikea saada mitään muuta kautta, sillä pankissa usein alaraja lainanhaulle liikkuu tuhansissa euroissa. 20 v nuori kuitenkin harvoin tarvitsee niin paljon lainaa, vaan useimmiten kyse on vain muutamista sadoista euroista.

Nuorelle lainanhakijalle pikavipit ovat siis todella kätevä käytäntö, sillä nuorella ihmisellä harvoin on kertynyt mitään vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Tämän vuoksi nuorella ei välttämättä olisi juuri mitään keinoa saada lainaa, ellei pikavippejä olisi olemassa.

Pikavipin voi saada minuuteissa

Pikavipin hyviä puolia on se, miten nopeasti sen voi saada käyttöönsä muihin lainamuotoihin verrattuna. Yleensä lainahakemuksen jätettyä saa lainapäätöksen jo muutamassa minuutissa riippuen palvelusta joka lainaa 20-vuotiaalle myöntää. Myönteisen lainapäätöksen saamisen jälkeen taas pikavippi saattaa pätkähtää tilille parhaimmillaan lähes välittömästi. Ei tarvitse siis joutua miettimään turhan kauan, saako lainaa vai ei.

Tässä on sekin etu, että jos lainantarve tulee yllättäen, ja luottoa tarvitsisi jo samana päivänä, pikavipin avulla se onnistuu. Tämä tuo arkeen joustavuutta. Jos tietää, että rahaa on tulossa esimerkiksi viikon päästä, mutta rahantarve olisi nyt, voi pikavippi pelastaa pulasta. Monelle pikavippi onkin ollut korvaamaton tapa paikata hetkellistä rahavajetta, silloin kun rahantarve on akuutti.

On aina hyödyllistä vertailla palveluntarjoajia keskenään

Pikavippi tarvitaan yleensä nopeasti, eikä kiireessä tee mieli alkaa kovin paljoa leikkiä Hercule Poirotia parhaan vippitarjouksen löytämiseksi. On kuitenkin hyvä olla perillä vippien hintatasosta ennen kuin ottaa lainan, sillä erot pikavippien todellisissa hinnoissa voivat olla kohtuullisen suuret eri firmojen välillä. Sen vuoksi ei kannata yhtään vähätellä lainojen vertailun merkitystä pikavippiä ottaessa.

Netissä on löydettävissä lainavertailulaskureita, joihin halutun lainasumman syöttämällä saa tietoa siitä, millaisia lainoja olisi tarjolla. Joissakin lainapaikoissa on esimerkiksi todella hyviä ensilainatarjouksia, joissa ensimmäisen pikavipin saa ilman korkoja tai muita kuluja. Ne ovat siis ilmaista lainaa. Lainavertailulaskurit auttavat löytämään siis hyvät ensilainatarjoukset sekä myös tottuneemmille vipinottajille lainat parhaaseen hintaan. Vippien kokonaishinnoissa on yllättävän paljon eroja, joten vertailemalla voi säästää todella paljon rahaa. Edullisen lainan etsiminen on sitä tärkeämpää, mitä isommista lainasummista on kyse.

Harkitse tarkasti hakiessasi lainaa 20-vuotiaalle

Pikavipin ottaminen voi pelastaa akuutista rahapulasta, mutta sen ottaminen on järkevää ainoastaan silloin, kun tietää, että vipin pystyy helposti maksamaan pois. 20 v. ei vielä välttämättä ole ehtinyt harjoitella paljon oman talouden hoitoa, jolloin on mahdollista, ettei oman budjetin hallinta vielä ole täysin täydellistä. Sen vuoksi onkin tärkeää miettiä tarkkaan, miten pikavipin maksaa pois. Vipin otossa ei tietenkään ole mitään ongelmaa, jos tietää, että sen voi kuitata seuraavasta palkasta helpolla pois.

Jos kuitenkin budjettia tarkasteltuaan tulee siihen tulokseen, että vipin takaisinmaksu ei tule onnistumaan helposti tai lainakaan, vippiä ei missään tapauksessa kannata ottaa. Pikavipit on tarkoitettu tilapäiseen rahapulaan henkilöille, joiden raha-asiat ovat kuitenkin yleisesti ottaen vakaalla pohjalla. Jos siis pikavipin takaisinmaksu epäilyttää, niin vippiä ei todellakaan pidä ottaa. Muuten raha-asiat voivat mennä entistä pahemmin solmuun.

Vippien demonisointi on turhaa

Vaikka pikavipeistä usein kirjoitellaankin negatiiviseen sävyyn uutisissa, ovat ne käytännössä ainoa keino saada pientä vakuudetonta lainaa, eivätkä ne missään nimessä vastuullisesti käytettynä aja taloutta kuralle. Pikavippien ottaminen ei ole suurimmalle osalle niitä käyttäville ongelma, vaan valtaosa kuluttajista maksaa vipit ajallaan takaisin. Pienelle vähemmistölle pikavipit ovat kieltämättä aiheuttaneet ongelmia, mutta tällöinkin tyypillisesti kyseessä ovat olleet monien eri lainojen aiheuttama ongelmavyyhti, ei vain pikavipit.

Jos ottaa pikavipin oman taloutensa realistisen tarkastelun jälkeen, ei pikavipin ottamisessa pitäisi olla mitään ongelmaa. Pikavippi on hyvä tapa saada lainaa 20-vuotiaalle nopeasti, kunhan pitää lainanoton järkevällä pohjalla.

Kerro kokemuksia
0 Kävijäarvosana 0 äänelle

Ei kommentteja

Jätä Kommentti